Min Træning // Uge 18

11 om Lissabon

img_1168

I Lissabon erfarede jeg en række – mere eller mindre vigtige – ting, som jeg tænkte, jeg ville dele med jer. Det er både små, skægge ting, men også egentlige tips og tricks, som man kan bruge, hvis man besøger Lissabon. Det er en dejlig by, så det vil jeg bestemt anbefale jer at I gør på et tidspunkt! I det tilfælde håber jeg at listen bliver behjælpelig – og ellers kan I måske bare lære lidt random facts om Lissabon og more jer over nogle af de lidt spøjse ting, jeg oplevede.

1: Det er nemt at orientere sig på trods af små gader. Vandet ligger på den ene side, så det gør det ret nemt at holde styr på, hvor man er.

2: Toiletterne er virkelig små(!), så forbered jer på klaustrofobiske oplevelser. Der er heller ikke mange offentlige toiletter, så man må ind og spørge på restauranter og lignende, men de er til gengæld venlige.

3: Vandet er virkelig billigt i supermarkederne! Du betaler ofte en euro for en flaske vand i en automat eller ved en gadebod, men i supermarkeder koster en flaske omkring 10 cent.

4: Det kan godt være lidt svært at finde sund takeaway. Byen er ikke så moderniseret som fx. London, København eller Berlin, så der er ikke lige så mange steder at købe noget god, sund mad at tage med.

5: Taxaerne er super billige! Det er den offentlige transport generelt. Det eneste, der er lidt små-dyrt er tuc-tuc’erne, men det er til gengæld en fin oplevelse!

6: Der er langt mellem skraldespandene på gaderne.

7: Sardiner på dåse og cremetærter er nogle af specialiteterne. Jeg smagte ingen af delene, men det blev solgt over det hele.

8: En tur med sporvogn er et must, når man besøger Lissabon, men man skal væbne sig med tålmodighed, når man skal med den. Der er ofte lang kø og en begrænset mængde pladser i sporvognene. Men det er ventetiden værd!

9: Husene er dekoreret med de fineste kakler. Simpelthen så charmerende!

10: Kassesystemet i supermarkederne er super åndssvagt. Kasserne er simpelthen så små, og næsten intet bånd varerne kan ligge på. Det er altså mere eller mindre umuligt at handle “stort” ind. Men det afspejler sig i det hele taget i hele supermarkedet: Gangene er små, der er ingen vogne og ikke så stort et udvalg, som i DK. Det bærer i høj grad præg af at portugiserne hellere handler lidt og ofte, end meget og sjældent.

11: Tag gode sko og en god taske med! Det går op og ned ad stejle bakker i hele byen, så det er altså træls at have sko på, der gnaver eller en super tung taske, du får ondt i ryggen af.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Træning // Uge 18