Lyngby Pendel

11 x Søndagsbagværk

IMG_3829

// De her chokoladeboller er de ultimativt bedste, jeg nogensinde har smagt. Og jeg har ellers spist min “fair share” af chokoladeboller. Men de her, de slår alle! Både den købte og den hjemmelavede slags. De er bløde og saftige, og fyldt med chokolade //

Vejret er da noget for sig i dag, hva’? Så regner det, så skinner solen, så sner det lidt og så er det bare gråt. Gråt i gråt. Og så er der næsten ikke andet for end at bage. Jeg synes i hvert fald det er top hyggeligt at gå i køkkenet, og bage lidt til eftermiddagskaffen.

Vi skal ud til mine bedsteforældre til eftermiddagskaffe senere i dag (når jeg lige har klaret træning og en samf-aflevering), så jeg springer bagningen over i dag, men jeg har alligevel samlet 9 gode opskrifter på søndagsbagværk fra bloggens gemmer. Så er der lidt at vælge imellem. Det hele er søde gærdejsopskrifter – både lidt sundt og lidt syndigt.

God søndag!

IMG_4439

// Bollerne her, der er fyldt med tranebær og hele hasselnødder, kan hurtigt og nemt røres sammen. De er lavet med ølandshvede, der giver dem en dejlig saftig krumme og dejlig smag. Og så smager de helt fortrinligt med smør og ost! //

Nutella-Stjerne0

// Nutellastjernen var meget in i en periode, og florerede rundt omkring på de sociale medier. Jeg gav mig også i kast med en, og den blev ganske vellykket. Både af udseende og smag. Hvis man følger en youtube-guide, er det slet ikke så svært at få den rigtige form //

Rugstykker-med-Tørrede-Bær-og-Kerner11

// De her rugstykker med masser af tørrede bær og kerner er den hurtige løsning, da man kan anvende en færdig rugbrødsblanding. Dertil er de også det lidt sundere valg, men ikke desto mindre smager de virkelig dejligt – særligt når de er lune og nybagte //

Raisin-Bread0

// Et dejligt blødt rosinbrød, der smager helt fortrinligt når det er nybagt og med koldt smør. Sådan en skive, en kop god kaffe eller the og en god bog, så er man meget godt kørende //

Vinterferie01

// Det er ved at være fastelavnsbolletid – og det hepper jeg ret meget på! Det her, er den opskrift vi altid tyer til, for de er bare altid gode. Vi er ikke så meget til wienerbrødsversionen med fløde og creme, så vi bager i stedet disse bløde, luftige boller og fylder dem med marcipan og nougat. Inde på opskriften er der også en lang række forslag til andet, lækkert fyld //

Fastelavnsboller1

// Hvis I stadig vil have fastelavnsboller, men gå den lidt sundere vej, er opskriften på disse grove fastelavnsboller lige noget for jer! De er stadig super lækre, men med en grov dej, og på opskriften kan I finde en masse forslag til fastelavnsbollefyld //

IMG_3868

// Måske er det bare helt almindelige boller, der skal på bordet? De her er koldhævede, og nok mine yndlings morgenboller. Igen er de bagt med ølandshvede, der altså virkelig bare gør noget godt for brødet og andre grove meltyper. Så det er en både velsmagende og sund start på weekenden. Jeg er fan! //

Healthy-Chocolate-Buns0

// Det her er den sunde udgave af chokoladeboller. Ikke helt så luftige og bløde som dem øverst i indlægget her, men til gengæld fyldt med grove meltyper, og en sød smag fra kokos og chokolade. De kan nydes med god samvittighed, men smager virkelig godt, bare som de er //

Kanelbullens-Dag-De-Bedste-Kanelsnegle0

// Det her er de b.e.d.s.t.e. kanelsnegle. Punktum. Arhmen altså, I bliver nødt til at bage dem! De er bløde, søde og snaskede, med karamelliserede kanter og lidt nøddeknas på toppen. Lyder det ikke perfekt? //

Müsli-Buns11

// Rare müsliboller, der hurtigt kan røres sammen og tilpasses alt efter hvad der er i køkkenskabene. De her er med dadler og rosiner, græskarkerner og hasselnødder samt kokos. De er lavet på grove meltyper, og dermed et af de sundere valg //

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyngby Pendel