Rejsefeber vs. Angst

Gourmet Hotdogs

IMG_8440

// hotdog med hjemmebagt pølsebrød, grillet kyllingepølse, avokado, urtedressing, hjemmelavet frisk salsa af solmodne cherrytomater samt hjemmesyltede rødløg //

Den anden aften fik vi gourmet hotdogs. I så det måske på Instagram? De var sååå gode, og meget bedre end de mere eller mindre færdigkøbte slags.

Vi havde selv bagt pølsebrød og lavet urtedressing, salsa og syltede rødløg. Det eneste, der ikke var hjemmelavet, var pølserne, men der fandt vi nogle gode, lækre nogle i supermarkedet (det kan godt betale sig, at betale lidt ekstra for nogle pølser af ordentlig kvalitet) og grillede dem. Der var både almindelige med svinekød og så nogle med kyllingekød, der tiltalte mig mere, da jeg er ikke altid så god til svin.

På bordet var der så også almindelig ketchup, remoulade og sennep, til dem, der var mere til det, og så var der også masser af grøntsagsstave til at snacke.

Ved at lave “byg selv”-mad på den måde, kan alle få lige netop dét, de gerne vil have. Nogle kunne få en klassisk hotdog med ketchup og svinekødspølse (dog i et noget lækrere, hjemmelavet brød), og andre (mig!) kunne få én med kyllingepølse og alt det gode hjemmelavede, der gjorde hotdog’en til en noget anderledes, og bedre (og sundere!), synes jeg, oplevelse end dem, du får ved pølsevognen.

Herunder følger der “guide” til hvad der skal på bordet, når der skal serveres gourmet hotdogs, samt opskrifter på de forskellige delelementer.

IMG_8441

Gourmet hotdogs:
Hjemmelavede pølsebrød (opskrift herunder)
Gode grillede pølser – vælg nogle af en ordentlig kvalitet, og betal gerne lidt ekstra for dem, hvis det er nødvendigt
Urtedressing (opskrift herunder)
Frisk salsa af solmodne cherrytomater (opskrift herunder)
Avokado i skiver
Hjemmesyltede rødløg (opskrift herunder)
Ketchup, remolade, sennep
Snack grøntsager: Tomater, peberfrugt, gulerødder, agurker, radisser, ærter

Opskrift på pølsebrød, 12-15 stk:
20 eller 50 g. gær*
4 dl. vand
2 tsk. salt
1/2 dl. olie
1 dl. tykmælk
1 æg
grahamsmel
ølandshvedemel
hvedemel
mælk til pensling

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt salt, olie, tykmælk og æg
  3. Rør grahamsmel i til du har en tyk grødlignende konsistens.
  4. Tilsæt så ølandshvede til du har en ret klistret dej. Ælt den grundigt.
  5. Tilsæt en smule hvedemel, lidt ad gangen, så den ikke bliver tør, og ælt dejen ca. 5 minutter, til den slipper skålens sider.
  6. Lad dejen hæve. Enten i køleskab i 6-8 timer (eller natten over) eller et par timer på et lunt sted.
  7. Ælt dejen igennem og del den i to.
  8. Rul hver del ud til et rektangel, skær rektanglet i “baner” og læg stykkerne på bagepapir – og voilá: Pølsebrød!
  9. Lad dem efterhæve 1/2-1 time under et viskestykke.
  10. Pensl brødene med mælk
  11. Bag dem ved 190 grader i 15-20 minutter til de er gyldne.
  12. Lad dem køle på en rist, men spis dem mens de stadig er lune.

*Hvis du vil koldhæve dejen i 6-8 timer eller natten over, skal du blot bruge 20 g. Hvis du derimod bare vil lade dejen hæve 1-2 timer ved stuetemperatur, skal du bruge 50 g. gær

Opskrift på urtedressing:
en lille håndfuld basilikum
en lille håndfuld bredbladet persille
en lillebitte håndfuld mynte
1 forårsløg
1 dl. creme fraiche
citronsaft
salt og peber

  1. Hak krydderurter og forårsløg helt fint – evt. i en minihakker.
  2. Rør urterne i creme fraichen
  3. Smag til med citron, salt og peber.
  4. Sæt på køl til servering.

Opskrift på frisk salsa af solmodne cherrytomater, 1 glas:
1 spsk. olivenolie
1 rødløg
1/2 frisk chili
1 fed hvidløg
1 tsk balsamicoeddike
20 cherrytomater
lidt sukker
salt og peber

  1. Hak rødløget fint.
  2. Varm olivenolien op i en lille gryde over middel varme, og tilsæt rødløgget.
  3. Lad rødløgget stege i 5-7 minutter ved lav/middel varme til de karamelliserer.
  4. Hak chili og hvidløg fint, og lad det stege med i et minuts tid.
  5. Hæld balsamicoeddike på, og lad det bruse op og fordampe.
  6. Hak cherrytomaterne fint.
  7. Tilsæt halvdelen af tomaterne, og lad dem stege i 5-10 minutter til de har frigivet deres saft og det er blevet til en grov kompot.
  8. Smag til med salt, peber og sukker.
  9. Sluk for varmen og tilsæt den anden halvdel af tomaterne.
  10. Smag igen – måske skal der mere salt/peber/sukker i?
  11. Hæld kompotten i et rengjort glas og lad den stå på køl til servering. Den er klar, når den er kold.

Opskrift på hjemmesyltede rødløg:
1 dl. eddike
20 g. sukker
5-7 peberkorn
1 laurbærblad
1 stort rødløg

  1. Kog eddike op i en gryde.
  2. Sluk for varmen når det koger, og opløs sukkeret i den varme eddike.
  3. Tilsæt peberkorn og laurbærblad.
  4. Skær rødløget i skiver og put dem i en bøtte, der har et låg.
  5. Hæld den varme lage over rødløgene, sæt låg på bøtten og sæt den i køleskabet.
  6. Lad løgene stå på køl til servering. De er klar efter en times tid, og holder sig fint nogle dage.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejsefeber vs. Angst