Sundere Takeaway hos Sunset Boulevard

3 x Grønkålssalat

IMG_4139grønkålssalat med appelsin, granatæble, tørrede figner og hasselnødder

På efterskolen fik jeg virkelig smag for grønkål. I vinterhalvåret var det ofte på bordet som dagens salat, og jeg lærte hurtigt at holde af det. Synes både det ser flot ud og smager rigtig dejligt, hvis man behandler det ordentligt. Det vil sige, at det skal hakkes ret fint, og gerne masses og masseres lidt. Og så skal det have følgeskab af en smagsfuld dressing, og gerne noget “fyld” med syrlighed og sødme.

Da vi var på julemarked for i forrige weekend, købte vi en ordentlig “busk” grønkål med hjem, og har dermed nærmest levet af det, for at få gjort kål (did you get it?) på det. Til begejstring for nogen (læs: mig) og knap så meget for andre (læs: Rasmus). Men når der skal spises så store mængder, indbyder det også til forskellige variationer.

Så her har I tre forslag til lækre vintersalater med grønkål. Helt perfekte her i december.

Opskrift på grønkålssalat med appelsin, granatæble, tørrede figner og hasselnødder:
grønkål, en passende mængde
2-3 appelsiner
kernerne fra 1 granatæble
en håndfuld tørrede figner
en håndfuld afskallede hasselnødder
Dressing: 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. eddike (helst tyttebær- eller granatæbleeddike, hvis du kan få fingrene i det, og ellers bare hvidvinseddike eller æblecidereddike), 1 spsk. akaciehonning, salt og peber

  1. Vask, tør og masser grønkålen. Hak den fint.
  2. Fjern skallen fra appelsinerne, og skær dem i tern.
  3. Befri kernerne fra granatæblet.
  4. Skær fignerne i små stykker og hak hasselnødderne.
  5. Pisk dressingen sammen og smag den til.
  6. Bland det hele sammen.

IMG_4056
grønkålssalat med æbler, valnødder og let creme fraiche dressing

Opskrift på grønkålssalat med æbler, valnødder og let creme fraiche dressing:
grønkål, en passende mængde
2-3 æbler
en håndfuld ristede valnødder
dressing: 2 spsk. creme fraiche, 1 spsk. olivenolie, 1 tsk. citronsaft, 1/2 tsk. akaciehonning, salt og peber

  1. Orden grønkålen, skær æbler i tern og hak hasselnødder.
  2. Pisk dressingen sammen og smag den til.
  3. Bland grønkål, æbler og dressing. Drys med valnødder.

IMG_4071
grønkålssalat med æble, græskarkerner, feta og mandarindressing

Opskrift på grønkålssalat med æble, græskarkerner, feta og mandarindressing:
grønkål, en passende mængde
2 æbler
kernerne fra 1/2 granatæble
feta, en god håndfuld
dressing: saften fra 1 mandarin, saften fra 1/2 citron, 1 spsk. olivenolie, salt og peber

  1. Orden grønkålen, skær æblerne i tern og tag kernerne ud af granatæblet.
  2. Skær fetaen i tern, hvis den ikke er det i forvejen.
  3. Pisk dressingen sammen og smag den til.
  4. Bland det hele sammen.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere Takeaway hos Sunset Boulevard