Små Ting

6 x Favorit Konfekt anno 2017

img_6543

Vi har en fast juletradition, som jeg holder særligt meget af: Konfektdagen. Udover selve juleaften er det nok min yndlingsdag i december. Der går vi all in på julehygge og laver småkager og konfekt hele eftermiddagen. Simpelthen så hyggeligt. Og så bliver der jo altid lavet en maaaasse lækkert konfekt, til at nyde igennem december. I år er mine 6 favoritter dem, der er i kagedåsen herover, og herunder får i “opskrifter” på dem alle. Der er ikke skrevet mængder på, men det burde være til at gå til. Det er trods alt “bare” konfekt, og ikke en større videnskab. Det handler om at lave dét, man selv synes smager dejligt. Så tag mine idéer som inspiration til at lave jeres eget!

img_6545

Hjemmelavet Ferrero Rocher:
Rul nougat omkring afskallede hasselnødder (det er en klistret affære) og sæt dem på køl. Når de har sat sig, rulles nougatkuglerne ind i marcipan. Overtræk kuglerne med mælkechokolade og rul i hakkede hasselnødder. Sæt dem på køl. Når chokoladen er størknet dyppes de igen i mælkechokolade og sættes igen på køl, til chokoladen er stivnet. Put evt. de færdige kugler i en frysepose med 1 tsk. spiseligt guldstøv og ryst posen, for at fordele det.

Bærkugler:
Ælt marcipan sammen med frysetørret hindbær og solbærpulver. Tril til kugler – evt. med nougat i midten. Overtræk med mørk chokolade og sæt på køl. Når chokoladen er størknet, kan kuglerne puttes i en pose med 1 tsk. solbærstøv og rystes rundt, så det fordeler sig.

Pistacie- & abrikoskugler:
Hak pistacienødder og tørrede abrikoser meget fint. Ælt det sammen med marcipan (men husk at gemme lidt til pynt). Tril til kugler – evt. med nougat i midten. Overtræk med mørk chokolade (eller mælkechokolade eller hvid chokolade – hvad end du bedst kan lide) og rul i pistacie/abrikosblandingen, du havde sat til side.

img_6549

Marcipanfyldte dadler:
Udsten bløde dadler. Fyld dem med marcipan. Overtræk dem med mørk chokolade og sæt dem på køl.

Valnøddekugler:
Hak valnødder fint. Ælt dem sammen med marcipan. Tril til kugler – evt. med nougat i midten. Overtræk med mørk chokolade og pynt med valnød på toppen.

Choko/nougatknas:
Smelt lige dele nougat og mørk chokolade sammen. Rør hele hasselnødder og usaltede pistacienødder i. Hæld i en form og pynt – f.eks. med chokoladekugler og spiseligt glimmer. Lad det sætte sig på køl og skær så i mundrette bidder.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting