Igang med Styrketræning

9 Muffinvarianter

Jeg har før delt grundopskriften på muffins herinde. Og den ér altså bare god! Den virker hver eneste gang og er såre simpel, så det bliver meget let at fremtrylle skønne muffins – i mange variationer!

På mit arbejde, Café Gårdhaven, har vi altid masser af hjemmebagte kager. Det er en del af konceptet dernede, at montren altid er fyldt med forskellige kager. Muffins har vi dog ikke haft så meget held med at få bagt, så i den gode sags tjeneste gik jeg i krig hjemme i mit eget køkken, for at udvikle forskellige varianter, som vi måske kunne sælge. Det var i hvert fald en ganske glimrende undskyldning for at bruge nogle timer i køkkenet på at være lidt kreativ med forskellige smage.

Så jeg smækkede en grunddej sammen, delte den i 9 portioner og rørte forskellige smagsgivere i dem hver. Det var sådan et hyggeligt projekt, og de blev alle så gode! Synes I den grad vi kunne være bekendt at sælge én eller flere slags, og hvis ikke det ender med det, tja… så fik vi en masse minimuffins herhjemme – og hvem kan ikke lide det?

Min favorit er nok rabarbermuffinen (jeg elsker alt med rabarber), min mors yndlings var dem med chokolade, og Malthe var vild med hvid chokolade & hindbær. Men helt ærligt: Det var svært at udvælge én favorit!

Prøv selv at bage en portion, og fortæl mig hvad jeres yndlingsvariant er! Måske en af dem jeg har lavet, eller måske noget helt andet? Ønsker jer god bagelyst i hvert fald! Apropos arbejde, så er det hvad jeg laver i dag: Arbejder.

Grundopskrift til 30-40 minimuffins (eller 12-15 almindelige) – lavet til 9 forskellige varianter:
5 dl hvedemel
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
et nip salt
2 1/2 dl sukker
2 1/2 dl A38, neutral yogurt, tykmælk eller lignende
100 g smeltet og afkølet smør
1 æg

  1. Smelt smørret, og lad det køle af.
  2. Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt i en stor skål.
  3. Pisk sukker, A38, smør (smeltet og afkølet) og æg sammen i en anden skål.
  4. Hæld de våde ingredienser ned til de tørre, og rør det hele godt sammen. Stop med at røre, når dejen er ensartet.
  5. …herefter delte jeg dejen i ni lige store portioner, så jeg kunne lave følgende varianter (fra øverste venstre hjørne på billedet):
    • Chokolade: 1,5 spsk. kakao, 1 spsk. mælk og en lille håndfuld hakket mørk chokolade røres i 1/9 af dejen
    • Blåbær: en håndfuld blåbær og 1 tsk. vanilje røres i 1/9 af dejen 
    • Æble, mandel & kanel: 1/2 æble, en lille håndfuld hakkede mandler og 1 tsk kanel røres i 1/9 af dejen
    • Rabarber: en håndfuld rabarberstykker vendes i 1 spsk sukker, og røres i 1/9 af dejen sammen med 1 tsk. vanilje
    • Hindbær & hvid chokolade: 1 tsk. vanilje, en lille håndfuld hindbær og en lille håndfuld hakket hvid chokolade røres i 1/9 af dejen
    • “Bounty”: en håndfuld ristede kokoschips og en håndfuld hakket mælkechokolade røres i 1/9 af dejen
    • Banan & fudge: en håndfuld bananchips og en håndfuld fudge (det man kan købe som bland selv slik) skæres i små stykker og røres i 1/9 af dejen
    • “Rocky Road”: 1,5 spsk kakao, 1 spsk. mælk, en lille håndfuld hakket mørk chokolade, en lille håndfuld hakkede valnødder og en lille håndfuld minimarshmallows røres i 1/9 af dejen
    • Lemon Poppy Seed: 1 tsk. vanilje, skallen fra 1/2 citron, 1-2 tsk. citronsaft og 1-2 spsk. birkes røres i 1/9 af dejen.
    … hvis du kun vil lave én variation af muffins lader du selvfølgelig være med at dele dejen i ni dele, og fylder i stedet bare mere fyld i hele portionen.
  6. Fyld dejen i muffinforme og bag dem ved 190 grader (ikke varmluft) i ca. 12 min for minimuffins og ca. 20 min for almindelige muffins. Tjek dem ved at stikke i dem med en strikkepind eller lignende. Der må ikke hænge dej ved, og de skal være gyldne og føles faste.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Igang med Styrketræning