Om Smoothies & Blendere

Æblekage med Mandler & Kanel

æblekage collage

Altså, er jeg den eneste, der er ret vild med den her fredagskagetradition, vi har fået startet op? Jeg synes det er hyggeligt med tilbagevendende indlæg inden for samme kategori, og så giver det mig mulighed for at dele nogle af mine bedste kageopskrifter med jer. Og mulighed for at vise jer, at det simple nogle gange er det bedste, og at det ikke behøver at være vildt og stort, for at være rigtig lækkert. Og forhåbentlig kan jeg forsøde jeres fredag og weekend en smule, ved at appellere til at weekenden skydes igang med kagebagning.

Nå, nok småsnakken om fredagskage generelt, og i stedet mere snak om denne uges fredagskage. For selvom det er jul, og der derfor er mange andre julegodter at kaste sig over, så holder vi fast i traditionen. Så må I gøre op med jer selv, om den skal bages i dag, eller en anden god gang.

Fredagskagen i denne omgang er en let krydret og lidt julet sag fyldt med æbler, smagt til med mandler og kanel. En super lækker kage med en blød og svampet konsistens, der nærmest bliver til en mazarinkage, når den sættes på køl. Virkelig, virkelig velsmagende. Oprindeligt er den uden crumbletop, men det ekstra step synes jeg virkelig sætter prikken over i’et, med et minimum af arbejdsindsats krævet. Dejligt, dejligt.

God fredag og god bagelyst!

Æblekage med mandler & kanel (springform Ø28)
2 æg
1 dl. brun farin
2 dl. sukker
3 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
et nip salt
150 g. smør, smeltet og let afkølet
3-4 æbler, skrællet og skåret i tern
Crumbletop:
70 g. smør, koldt.
35 g. brun farin
35 g. sukker
70 g. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
1/2 tsk. mandelaroma/essens
en håndfuld mandler

  1. Pisk æg, brun farin og sukker til en tyk æggesnaps.
  2. Bland hvedemel, bagepulver, kanel, vaniljesukker og salt, og vend det i æggesnapsen.
  3. Tilsæt det smeltede, afkølede smør og rør til dejen er ensartet.
  4. Vend æblernestykkerne i.
  5. Hæld dejen i en smurt springform og bag den ca. 20 min. ved 180 grader. Lav imens crumbletoppen.
  6. Skær smørret i små tern, og ælt det sammen med brun farin, sukker, hvedemel, vaniljesukker, kanel og mandelaroma til en dejklump.
  7. Hak mandlerne groft.
  8. Tag kagen ud af ovnen, og fordel crumbletoppen over kagen i små “klatter”.
  9. Drys med hakkede mandler.
  10. Bag kagen yderligere 30-40 min. ved 180 grader til den er gylden og gennembagt (test den med en strikkepind)
  11. Lad den køle let af i formen, og overfør den så til en rist, hvor den kan køle let af.
  12. Server den lun på dagen den er bagt, eller fra køl, hvor den får en nærmest mazarin-agtig konsitens. Gerne med en klat creme fraiche!
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om Smoothies & Blendere