Peanutbutter Omelet

At turde lytte til sig selv og stole på sin mavefornemmelse

fullsizeoutput_7309

Jeg skulle have været til fest på gymnasiet i dag. Det er nemlig blevet tid til den årlige “elevweekend” hvor eleverne får nøglerne til skolen, hvor den så ellers står på volley- og trivial pursuit-turnering, fællesspisning, talentshow og fest lige til imorgen tidlig, hvor der bliver serveret morgenmad, inden folk pakker sammen og smutter hjem.

Altså lige bortset fra, at jeg ikke skal med alligevel.

Det havde hele tiden været planen, at jeg tog hjem her til eftermiddag, for at nå at løbe en tur og lige få et par timers afslapning. Jeg skulle så være kørt ud på skolen til spisning, talentshow og fest, og så hjem igen, når jeg havde fået nok. Men da jeg først kom hjem, kunne jeg mærke, at jeg ikke skulle afsted igen. Jeg er træt og drænet for energi, og har ærligt talt meget mere lyst til og brug for en fredag hjemme under dynen.

Jeg tror helt sikkert, at det er sundt en gang imellem at presse sig selv og komme ud af sin comfort zone. Men jeg tror bestemt også det er sundt (og virkelig vigtigt!) at turde lytte til sig selv og stole på sin mavefornemmelse! Hvem siger, at man skal gøre noget, man ikke har lyst til? Hvem andre er det, der skal være tilpas i dit liv, end dig selv? Det kan da godt være, at jeg på mandag, når de andre snakker om festen, vil ønske at jeg havde været med, men det ændrer ikke på det faktum at jeg lige nu gør dét, der er allerbedst for mig selv. Og det er fandeme vigtigt. At være tro og ærlig mod sig selv.

For jeg er bare ikke til fester. Det er ikke noget, jeg prioriterer, for det er ikke noget, der giver mig energi. Tværtimod er det noget, der kræver en del kræfter for mig, og jeg skal derfor have energi og overskud, hvis jeg skal have en positiv oplevelse. Hvis jeg har lyst, skal jeg da helt sikkert af sted, men det er ærligt talt ikke noget, der er vigtigt for mig. Det siger mig ikke så meget, og jeg bliver let overstimuleret.

Den grænse må jeg bare acceptere, og lige så stille er jeg også begyndt at turde lytte lidt mere, når min mavefornemmelse fortæller mig, at jeg ikke skal tage afsted. Tidligere har jeg været hård ved mig selv og tænkt at jeg “bare skulle tage mig sammen og komme afsted lige som alle andre”, men jeg hviler nu mere i mig selv og tror mere på, at det, jeg mærker, er det rigtige for mig. Det er lige så stille gået op for mig, hvor vigtigt det er at mærke efter og være tro mod sig selv. At turde stå ved og anerkende dé følelser, man har, og den person, man nu engang er.

Jeg er ikke (altid) en fest-abe, og det er helt ok.

Derfor bliver jeg hjemme på min sofa i aften. For det er dét, jeg har lyst til, og dét, min mavefornemmelse fortæller mig er det rigtige.

Jeg håber I får en dejlig fredag aften – præcis som I ønsker den.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanutbutter Omelet