Glimt fra Barcelona

Bananpandekager med Birkes & Citron

IMG_6070

Jeg glemmer gang på gang, hvor godt jeg kan lide bananpandekager. Og når jeg så endelig husket det og laver dem, bliver jeg himmelhenrykt. For det er jo bare SÅ godt med sådan en stak buttede, små pandekager til morgenmad. Ja, eller til eftermiddagssnack eller dessert. Bananpandekager duer altid.

Og i dag er det fredag, solen skinner stadig lidt endnu, og jeg vil opfordre jer til at forkæle jer selv med en portion bananpandekager. Det fortjener I!

IMG_6066

Portionen her spiste jeg efter en morgenløbetur, på en dag hvor jeg mødte sent OG havde bilen, og derfor først skulle sent afsted. De var lavet med banan og æg (selvfølgelig), havregryn og kokosfibermel som tørre ingredienser, og så vanilje, birkes og citron til at give dem smag. Jeg spiste dem med mango og drys på toppen, og så var jeg mæt, glad og tilfreds.

Hvis I er hoppet med på idéen om at i dag er bananpandekagedag, så kunne dette godt være opskriften, I leder efter. De er nemlig super simple og ultra gode! Og hvis I ikke bryder jer om birkes, kan de jo bare udelades.

Herunder følger opskriften, og så må I have den bedste fredag, og nyde det sidste sol!

IMG_6067

Opskrift på 6-7 små pandekager, 1 person:
1/2 (over)moden banan
1 æg
2 spsk. kokosfibermel
2 spsk. havregryn
1 tsk. bagepulver
et nip salt
et nip vaniljepulver
1-2 tsk. birkes
lidt citronskal fra en økocitron
kokosolie til stegning
topping: akaciehonning, mango, birkes, chiafrø, kokosmel, frysetørret hindbær

  1. Mos bananen og rør den godt sammen med alle de andre ingredienser. Du kan også smide det hele i en blender, hvis du synes det er lettere.
  2. Steg pandekagerne ved lav-middel varme i en smule kokosolie, til de er gyldne på begge sider og faste. Vær forsigtig, når du vender dem, og vær sikker på, at de er gyldne, før du vender dem. Ellers går de let i stykker.
  3. Anret pandekagerne på en tallerken, put topping på og spis mens de stadig er lune.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glimt fra Barcelona