At ville det hele, men ikke have kræfterne

Barcelona Day Five

IMG_6884 IMG_6891IMG_6893

Park Güell
Vores sidste dag i Barcelona, og det regnede, regnede og regnede. Men opsatte på alligevel at få noget ud af den sidste dag, begav vi os ud med Park Güell, der stod på listen over ting vi ville se i byen. Det var en forholdsvis lang tur derud, da parken ligger lidt væk fra de mest hyggelige turistkvarterer. Da vi endelig kom derud, viste det sig så, at man skulle betale for at komme ind. Nå, det var jo så hvad det var, men næste issue var, at der ikke var flere billetter! Næste ledige tid var 2 timer senere, men da der ikke var noget andet at se i området i mellemtiden, måtte vi droppe det. ØV! Vi var så skuffede, og måtte nøjes med at se parken udefra. Det var lige før, at det blev for meget, som vi stod der i regnvejr, efter en lang tur og så ikke kunne komme ind. Totalt antiklimaks og bare så ærgerligt. Så lær lige af vores fejl, og køb billetter hjemmefra! Planlæg, hvornår I vil besøge parken, og køb dem på deres hjemmeside. Så sparer I jer selv for sådan en dumme-fejl som os. Det vi så af parken var super flot, så det er bestemt noget, I skal prioritere. Det vil vi i hvert fald, næste gang vi kommer til Barcelona. Forhåbentlig i solskin!

Læs også: Alle de andre Barcelonaindlæg

IMG_6938IMG_6908IMG_6929

Resten af Park Güell
Nå, men efter skuffelsen besluttede vi at tjekke den gratis del af parken ud. Den var faktisk også ganske fin og ret hyggelig at gå rundt i, så der kan man sagtens afsætte en times tid. Hvis det havde været godt vejr, kunne det også være et oplagt sted at sidde på en bænk og spise sin madpakke. Vi gik lidt rundt og fik vendt humøret og stemningen, inden vi begav os tilbage mod centrum.

IMG_6939IMG_6941

Hotel Casa Fuster & Passeig de Grácia
Flotte bygninger, fine gader og hyggelig stemning er nogle af nøgleordene i Barcelona! Jeg vil virkelig, virkelig opfordre jer til bare at gå rundt. Metrosystemet fungerer ganske udemærket, men man oplever bare byen på en helt anden måde, når man går rundt, og så får man også set en masse fine ting, der ikke nødvendigvis er at finde i en guidebog.

Bl.a. kom vi forbi Hotel Casa Fuster, der ligger i enden af Passeig de Grácia. Det var sådan en fin bygning og med en hyggelig lille plads ude foran. Her var der lige tid til at stoppe op fem minutter, ligge en plan for hvad vi skulle resten af dagen og skræmme lidt duer. Herefter bevægede vi os ned ad hele Passeig de Grácia, der er en af de store gader i Barcelona, med store hoteller og dyre forretninger. Men også mulighed for shopping i highstreet-butikker.

IMG_6965

Casa Milá
På Passeig de Grácia lå også Casa Milá, der er endnu et af Gaudis værker. Ret fint.

Læs også: Barcelona Day Two, hvor vi netop også gik rigtig meget og fik set en masse af byen

IMG_6975IMG_6969

Casa Batlló
Denne bygning er nok en af de mest kendte i Barcelona. Det er også Gaudi, der står bag denne, og den var virkelig også imponerende og meget speciel. Den lå også på Passeig de Grácia, og der var mulighed for at komme ind og se det. Det ville jeg rigtig gerne, men der var andre, der havde fået samme idé i regnvejret, og der var derfor en monster-kø ude foran. Det var der (desværre) ingen af os, der havde tålmodighed til. Så det blev til lidt billeder udefra, og så gik vi videre.

Vi endte med at gå hjem i lejligheden og spise frokost, da det simpelthen var så dårligt vejr.

Tjek også dag fire i Barcelona, der netop også var præget af regnvejr – men til gengæld også et brag af en fodboldkamp!

IMG_6983 IMG_7021 IMG_7015IMG_6987

Mercat St Josep La Boqueria (igen)
På den første dag havde vi besøgt det lækreste marked, og da det var overdækket og derfor kunne give lidt læ for regnvejret, tog vi et smut derhen igen. Jeg sørgede også for at få købt nogle nødder med hjem!

IMG_7033

Chocolat-Box (igen)
Malthe var blevet helt vild med Chocolat-Box, og snakkede meget om deres vafler. Da det var vores sidste dag i Barcelona fik han hans vilje, og en kæmpestor vaffel med is og karamelsovs om eftermiddagen. Så var han glad!

Se også Barcelona Day Three, hvor vi besøgte Chocolat-Box første gang

IMG_7040

…herefter bevægede vi os lidt rundt i byen igen og så endnu flere fine og hyggelige huse…

IMG_7042

Museu de la Xocolata
Chokolademuseet var en mulighed for en indendørsaktivitet, og vi valgte derfor at besøge det. Det var ganske udemærket, men ikke nogen stor oplevelse, og sagtens noget, man kunne have undværet. Nogle dage bliver der lavet chokolader i værkstedet, men det gjorde der ikke, da vi var der, så det eneste vi kunne se, var udstillingen med forskellige chokoladefigurer og lidt om chokoladens historie.

IMG_7070

La Rambla (det allersidste af Barcelona)
Som det allersidste gik vi op ad Ramblaen, for at komme hjem til lejligheden, som vi havde gjort så mange gange før.

Vi spiste aftensmad i lejligheden og begyndte så småt at pakke. Næste morgen stod vi op til det bedste vejr, der havde været på hele rejsen, men der gik turen desværre hjem mod Danmark, så det var ikke meget, vi fik glæde af det.

Barcelona var en rigtig, rigtig dejlig by! På trods af vores udfordringer med vejret, havde vi en god tur, og jeg vil bestemt gerne tilbage!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At ville det hele, men ikke have kræfterne