Grøn Morgenskål / Greenie

Barcelona Day Four

IMG_6709

IMG_6711

Ramblaen og snackboder (og regnvejr)
På dag fire i Barcelona stod vi op til regnvejr. ØV! Det var medvirkende til at drengene besluttede at blive hjemme i lejligheden for at “lade op” til eftermiddagens fodboldkamp, men min mor og jeg besluttede alligevel at bevæge os ud i byen. Og selv i regnvejr, var der liv på Ramblaen. Vi kiggede lidt i butikker og på de forskellige snackboder (seriøst, man kan få alt) i langsomt tempo, og på trods af dårligt vejr, var det faktisk meget hyggeligt.

Se lidt billeder fra Ramblaen i solskin, i dette indlæg med vores første dag i Barcelona

IMG_6720

Palau Güell
Destinationen for vores byvandring var Palau Güell, der er endnu et af Gaudis bygningsværker i Barcelona. Her skulle der være en ret spændende tagterrasse, med nogle skægge vindtuneller. Desværre var der lukket, da vi kom – pga. regnvejret. Af sikkerhedsmæssige årsager havde de lukket tagterrassen, og gud, hvor følte vi os skuffede. Så det er endnu en ting, der er føjet til listen over ting, jeg skal se på næste visit i Barcelona.

IMG_6723

El Raval
Palau Güell lå i området El Raval, der også bød på masser af fine små gader. Det er et lidt gammelt, slidt kvarter, der vist tidligere har haft et lidt dårligt ry, men der er også fyldt med små lidt anderledes steder, og altså ganske fint at gå rundt. Og så skulle det vist være “det kinesiske kvarter” (vi så da også en enkelt china-shop eller to)

IMG_4029

IMG_6743

Små bagerier og kaffebarer
Noget af det, der var meget af, var små bagerier og kaffebarer! Det var der sådan set i hele Barcelona. Det vrimlede med steder, hvor man kunne få croissanter og andet bagværk, og kaffe i forskellige afskygninger. Kronutsne kiggede vi blot på, men fra det bageri på øverste billede, købte min mor og jeg et par mini-croissanter (det var dem, vi spiste på billedet her) to go. De var virkelig gode, og der er virkelig mange steder, hvor de kan købes! Køb også gerne en kop kaffe til, og sid enten sammen med de lokale og nyd det, eller tag det med på opdagelse i byen.

IMG_6726

El Gat
På vores byvandring kom vi også forbi denne store kat af metal, som øhm.. ja, var fin at se, men ikke noget særligt.
IMG_6732

Små skjulte baggårde og haver
Hvad denne baggård, hvor der var appelsintræer og et lille springvand, hed, ved jeg ikke, men den var simpelthen så fin, og vi stødte på flere lignende i løbet af de dage, vi havde i byen. Det kan i den grad anbefales, at man kigger ind, hvis der er et sted, der ser spændende ud. Ofte er det nogle små skjulte oaser, hvor der er lidt ro midt i byen.

IMG_6746 IMG_6751

Det gotiske kvarter og Santa Maria del Mar
Igen, igen, igen kom vi ned i det gotiske kvarter – for det var altså vores yndlingsområde i byen! Vi fik shoppet lidt (nu var det jo bare mig og min mor, så det var der ro til – se lidt af mine køb her) og så var Santa Maria del Mar også åben, så vi kunne komme ind og se den gamle, gotiske katedral.

Læs mere om kirker og det gotiske kvarter i “Barcelona Day Three”

IMG_6774IMG_6799 IMG_6805

Kamp på Camp Nou: Barcelona vs. Espanyol
Dét her, det var et af højdepunkterne på turen! Det var et stort, stort øjeblik for os alle, og særligt drengene, da vi kunne gå ind på Barcelonas stadion og sætte os på tilskuerpladserne, for at overvære en hjemmekamp. Det var faktisk derfor, vi overhovedet var i Barcelona – fordi det var lykkedes os at få fat i billetter. Drengene herhjemme er som sagt store fodboldfans, og Barcelona er favoritten, så det var virkelig en stor, stor drøm, der gik i oplevelse! Jeg var også meget positiv overrasket. Jeg havde glædet mig, men også lidt frygtet 90.000 fulde og højtråbende fodboldfans. Det viste sig dog at være helt anderledes stille og roligt, og der var virkelig en god stemning på stadion. Det var nemt at komme ind og ud, og stemningen var overraskende afslappet – på trods af de mange mennesker. Faktisk synes jeg, at det var meget rarere at være på Camp Nou, end i fx. Parken herhjemme. Folk var der for at se fodbold og hygge sig, ikke for at råbe højt og drikke øl. Det er dermed en oplevelse, jeg kan anbefale alle (hvis man kan få billetter), ikke kun fodboldfans!
….Og så vandt Barcelona 5-0! Jeg fik en video af det første mål, der blev scoret af Messi på frispark lige foran vores pladser, og den kan I se her

Se indlægget fra dag to, hvor vi var ude og besøge stadion for første gang

IMG_6873

At gå rundt i Barcelona
Da kampen var slut ved 7-tiden, gik vi hele vejen (ca. 4 km) hjem til lejligheden. Vi var også gået ud til stadion inden kampen. Generelt er Barcelona en rar by at bevæge sig rundt i. Der er en god, tryg stemning, en rar atmosfære og den er til at finde rundt i. Det kan i den grad anbefales at opleve byen på den måde: Bare at gå, gå og gå.

Læs alle indlæggene fra Barcelona her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn Morgenskål / Greenie