Rotpunkt Køkkener

Bededag, Birdy & Blåbærhavregrød

IMG_5863

Aaaaahhh, en ekstra fridag! Og en kærkommen én af slagsen. For jeg har haft en travl uge, og har i den grad brug for en dag, hvor jeg bare skal være hjemme, inden jeg drager i sommerhus med min familie.

Min dag er dermed blevet afsat til at få klaret praktiske ting som lektier og oprydning, så jeg med god samvittighed kan tage i sommerhus, uden at have lektier, der rumsterer i baghovedet. Et bageprojekt (til at tage med i sommerhus) og en løbetur har jeg også planer om. Og så skal jeg nok også lige have pakket lidt… Jeg er alene hjemme, så det hele kommer nok til at foregå i langsomt tempo og med Birdy i baggrunden. Hendes nye album er jeg nemlig ret vild med (det ligger på Spotify), så det kører på replay herhjemme for tiden!

IMG_5865

Jeg var på arbejde til sent i går, og besluttede derfor, at jeg ikke skulle videre til den fest, jeg ellers var inviteret til. I stedet hyggede jeg mig hjemme med min mor, og kunne stå op i ordentlig tid i dag. Da jeg stod op lavede jeg grød og kaffe, og tog mig god tid til at nyde det (med Birdy i baggrunden, selvfølgelig), inden jeg gik i gang med oprydningen.

Grøden var med blåbær og virkelig god, så den får I opskrift på herunder.

Hav en skøn Store Bededag! Og spis nu riiiigeligt med hveder, hvis I ikke allerede har gjort det!

IMG_5860

Opskrift på blåbærhavregrød til 1 person:
1 dl. havregryn
1 tsk. chiafrø
1 tsk. SukrinGold (eller andet til at søde med)
et nip salt
et nip vaniljepulver
vand, så det dækker grynene
1 håndfuld frosne blåbær
topping: banan, mandler, peanutbutter og ristet kokos (eller alt muligt andet – fx. friske blåbær, kakaonibs, akaciehonning, mørk chokolade, andre nødder osv. osv.)

  1. Bland havregryn, chiafrø, SukrinGold, salt og vaniljepulver i en skål.
  2. Hæld vand over, så det dækker grynene*
  3. Fordel de frosne blåbær over grynene, og tryk dem let ned.
  4. Giv grøden 2-3 minutter i mikrobølgeovnen, til den har den konsistens, du ønsker*
  5. Put topping på og N.Y.D!

*Jeg spiser gerne min grød meget fast. Derfor bruger jeg meget lidt vand, og giver grøden ca. 3 minutter i mikrobølgeovnen, uden at røre i den. Hvis du gerne vil have grøden mere lind, kan du justere vandmængden og opvarmningstiden, og hvis du vil have den cremet, er det bare at røre rundt i den. Jeg vil bare helst have den meget fast – nærmest som en mugcake.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rotpunkt Køkkener