Små Ting

Blomkålscurry

img_1291

I dag får i en opskrift på en lækker, vegansk curry med blomkål og kikærter. Blomkål er en lidt intetsigende grøntsag, men steges den gylden med lækre krydderier bliver det super velsmagende og en rigtig god erstatning for kød, som fyld i en curryret. Der er fyret godt op for krydderier i curryen og smagen bliver rundt fint af af kokosmælken, der også giver en god, cremet konsistens. Jeg tilføjer ofte kikærter i mine curryretter, hvilket jeg også har gjort i dette tilfælde, da jeg synes det er en super lækker tilføjelse.

Opskrift til 4-5 personer:
1 blomkålshoved
1 bundt forårsløg
3 fed hvidløg
1/2 chili
frisk ingefær, på størrelse med en tommel
1 dåse kikærter
1 dåse kokosmælk
vand
2 spsk. olivenolie
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt korriander
1 tsk. paprika
salt og peber
citronsaft
til servering: Kogte ris eller blomkålsris

  1. Bland krydderierne i en lille skål.
  2. Skær blomkål i grove buketter og forårsløg i skiver. Riv ingefæren på et fint rivejern, hak chili og hvidløg.
  3. Varm 1 spsk. olie op i en dyb pande, tilsæt halvdelen af krydderiblandingen og steg blomkålen ved mellemhøj varme til den er brun og gylden. Tag blomkålen af panden.
  4. Varm den anden spsk. olie op og rist krydderierne af i et minuts tid.
  5. Put forårsløs, hvidløg, chili og kikærter på panden, og sauter det et minuts tid også.
  6. Hæld kokosmælk på. Fyld dåsen op med vand og hæld også det på.
  7. Lad det koge op og simre i en lille halv time, til saucen så småt er tyknet. Juster evt. konsistensen med vand.
  8. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  9. Put blomkål tilbage i panden, når der er et par minutter til servering, så det kan nå at varme igennem, men ikke bliver blødt.
  10. Server med kogte ris eller blomkålsris

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting