InstaMoments #45

Blondie med Hindbær, Mandler & Hvid Chokolade

Latterligt lækre blondies med syrligtsøde hindbær, knasende mandler og store chunks af hvid chokolade, bliver fredagskagen i denne uge. De blev oprindeligt lavet i sensommeren, hvor store solmodne hindbær tiggede og bad om at blive tryllet med i køkkenet, men de kan ligeså fint laves med frosne bær.

Blondies er den hvide version af brownies, som vi alle kender til. Det vil altså sige at den mørke chokolade er erstattet med hvid chokolade. Det skaber en meget sød kage med en virkelig dejlig konsistens. Tung og fudgy – præcis som en brownie. Det gør den helt perfekt kombineret med de let syrlige hindbær, der tilfører noget friskhed.

Det er nærmest som en lille smule smag af sommer, når man tager en bid af disse blondies. Og hvem kunne ikke bruge det, på denne tid af året?

Afsted til køkkenet. Og happy friday!

Opskrift på blondie med hindbær og mandler (ca. 22 x 22 cm):
200 g smør
200 g hvid chokolade
3 æg
125 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g mandler
100 g hvid chokolade
100 g hindbær

  1. Smelt smør og de 200 g chokolade sammen over vandbad. Lad det køle let af.
  2. Pisk æg og sukker sammen i en anden skål.
  3. Pisk mel og salt i.
  4. Vend de to skåles indhold sammen.
  5. Hak mandler og chokolade, og vend det i dejen sammen med hindbær. Vær forsigtig, så hindbærerne ikke går for meget i stykker.
  6. Put dejen i en form (ca. 22 x 22 cm.) foret med bagepapir.
  7. Bag den ved 180 grader varmluft i 30-40 minutter.
  8. Lad den køle helt af, og sæt den også gerne på køl et par timer eller natten over inden den serveres – fx. med lidt creme fraiche og ekstra hindbær, eller blot som den er.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

InstaMoments #45