Må man nu ikke længere få 12?

Bønnepasta med Grøntsager & Kylling

IMG_7276

Læseferie og sommerferie betyder, at jeg har god tid til at lave mad. Dét er jeg ret vild med! For jeg elsker at finde på nye retter, og jeg elsker at spise god mad. Frokosten her blev tryllet frem, da jeg skrev DHO, og jeg derfor havde brug for en tiltrængt pause. Både det at gå i køkkenet virkede som den bedste mentale, afstressende pause, og så var det rart at kunne sætte sig med ovenstående skål, der fyldte mig med masser af god energi, til at skrive videre.

Opskriften er simpel og kan varieres alt efter, hvad man lige har – og så er retten også glimrende at tage med i madpakken!

Jeg brugte en bønnepasta, som jeg havde købt i Rema. Den er lavet på røde linser, indeholder mere protein end almindelig pasta, og er både glutenfri og vegansk. Det er ikke et must, at bruge den (almindelig pasta fungerer lige så fint), men jeg synes virkelig, at bønnepastaen smager godt! Bare lige et tip.

Opskrift på bønnepasta med kylling og grøntsager til 1 person
pasta (vælg din yndlings, og vurder selv, hvor sulten du er)
en håndfuld tilberedt kød (vi havde en rest kylling og lidt grillpølser fra aftenen før), skåret i tern
3-4 buketter broccoli
1/2 rødløg
5-6 cherrytomater
1/2 peberfrugt
salt & peber
paprika
basilikum
friskhakket chili
evt: ketchup eller pesto til servering, måske et drys parmesanost

  1. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
  2. Skær broccolien i mindre stykker, og kog den med de sidste 2 minutter af pastaens kogetid. Si vandet fra, når pastaen er kogt.
  3. Skær rødløget i små tern, cherrytomaterne i kvarte og peberfrugten i tern og steg det på en pande med en smule fedtstof ved middel-høj varme til tomaterne begynder at briste.
  4. Tilsæt kødet og lad det lige blive varmet ordentlig igennem.
  5. Tilsæt pasta og broccoli, og vend det hele rundt på panden. Smag til med salt, peber og et drys paprika.
  6. Hak basilikum og chili.
  7. Anret pastaretten i en skål eller på en tallerken, drys med chili og basilikum – og evt. parmesanost, en klat pesto eller lidt ketchup.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må man nu ikke længere få 12?