Morena Fash Top

“Byg Selv” Salat

IMG_4599

Et af mine yndlings hverdagsmåltider er ovenstående: “byg selv” salat. Faktisk er jeg ret vild med alt “byg selv” og alt salat, så det siger vel sig selv, at jeg også er ret stor fan af en kombination af de to.

“Byg selv” salaten er noget vi tyer til, hvis vi har mange forskellige grøntsager og smårester, der trænger til at blive brugt. Og ved at stege noget kylling og koge noget bulgur/spelt/quinoa, og evt. lave noget andet tilbehør, så er der meget hurtig lækker aftensmad, der kan customizes efter den enkeltes preferencer.

Så det svinger meget, hvad vi har på bordet til disse “byg selv” salater, men vi sørger for altid at bygge dem (nogenlunde) op over følgende “skabelon”:

  • En form for protein / kød – oftest kylling, men det kan fx. også være stegte kikærter
  • Massevis af grøntsager i forskellige farver – både friske, men måske også lidt, der er bare i ovnen
  • Lidt frugt – fx ananas, mango, æble, pære eller granatæble
  • En slags grove kulhydrater – som aftest bulgur, ris, speltkerner eller quinoa
  • En form for dressing / dip / dyppelse. Favoritterne er en almindelig vinaigrette, fetadip, humus og pesto – helst den hjemmelavede
  • Ost. Oftest bare det vi allerede har i køleskabet, hvilket kan være feta, parmesanost, en gouda med saltflager, pesto eller chili
  • Nødder / frø / kerner

Med denne skabelon er vi sikret at der er noget alle kan lide, at vi får de nødvendige nærringsstoffer, at det smager godt og at udvalget er varieret, samt at alle bliver mætte. Og det må jo være kriterier for et ordentligt aftensmåltid.

Portionen på billedet var et typisk eksempel, og bestod af:

  • Kylllingebryst bagt i ovnen
  • Kogt quinoa
  • Sweetpotatoes bagt i ovnen
  • Kikærter stegt på panden i paprika
  • Sojabønner, peberfrugt, salat, broccoli, avokado, tomater og agurk
  • Blåbær og ananas
  • Feta

… Og var super lækker og velsmagende! Synes det er et rigtig fint og hyggeligt koncept, der også sagtens kan kopieres og bruges i madpakken. Og så er det en god måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen og brugt lidt rester. Hvis man fx. har kylling fra dagen før, kartofler fra et par dage tidligere og noget ost, der trænger til at blive spist, så bliver det på denne måde til et ganske glimrende måltid.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morena Fash Top