Om at have en dårlig dag...

Kylling i Karry med Mandler & Vindruer

Da jeg første gang blev præsenteret for denne ret, med vindruer og mandler, syntes jeg, at det lød lige vel mærkeligt. Men fra jeg fik den smagt, har det været en af mine favoritter, og hele familien hepper når den bliver sat på bordet. Retten blev oprindeligt lavet på fløde, men jeg er mere begejstret for versionen her med kokosmælk, hvilket giver en lettere sauce. Og på en regnvejrsdag som i dag, er der vist ikke noget mere passende, end en krydret gryderet, vel? Det tager ikke engang særlig længe, at bikse sammen!

Opskrift på kylling i karry med mandler & vindruer, til ca. 5 personer:
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 frisk chili
1 spsk. olie eller smør
2-3 tsk. karry
2-3 kyllingebryster
2 dåser kokosmælk
salt & peber
et par håndfulde grønne vindruer (helst uden sten)
et par håndfulde mandler
ris til servering
evt. ristet kokos til toppen

  1. Snit løget, og hak hvidløg og chili fint.
  2. Skær kyllingebrysterne i tern.
  3. Varm en dyb pande eller gryde op, og svits løg, hvidløg og chili i olie eller smør, til løgene er klare.
  4. Tilsæt karryen, og lad den riste et halvt minuts tid, mens du rører rundt.
  5. Tilsæt kyllingen og steg den, til alle stykkerne er tilberedt på overfladen.
  6. Hæld kokosmælken i, og lad retten simre, uden låg, i ca. 20 min.
  7. Skær imens vindruerne i halve, og smut mandlerne.
  8. Test et stykke kylling, for at se om det er tilberedt efter de 20 min.
  9. Smag retten til med salt og peber.
  10. Tilsæt vindruer og mandler, og lad dem simre med i ca. 5 min.
  11. Server med ris, en grøn salat eller grøntsagsstave, og evt. ristet kokos.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at have en dårlig dag...