Om at skulle træffe en træls beslutning og lytte til sig selv

Chokolade, Marcipan & Pistacie Kage

Mmmh… en lækker kage! Jeg elsker bløde kaffekager, med stykker af mørk chokolade, nødder og marcipan – og det er netop hvad denne kage er. Den er perfekt med en kop kaffe! Den er inspireret af en opskrift, jeg fandt hos corefood, og der er skruet ned for mængden af sukker, smør og mel. Det er ikke udeladt helt, så man får altså stadig oplevelsen af rigtig kage, der er bare sparet lidt – uden at det går ud over smagen.

Tag den som en grundopskrift, og bland det i, du har lyst til. Marcipan, chokolade og pistacienødder kan altså snildt udskiftes med noget andet! En god fredagskage, er det i hvert fald.

Opskrift til 6-8 personer:
40 g. blødt smør
75 g. sukker
2 æg
100 g. hvedemel
100 g. havregryn, fint blendet
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
1,5 dl. skyr eller yoghurt
1 dl mælk
100 g. marcipan
100 g. mørk chokolade
100 g. pistacienødder

  1. Rør smør og sukker lyst og luftigt.
  2. Tilføj æggene ét ad gangen.
  3. Rør skyr og mælk i.
  4. Blend havregrynene, og rør dem i dejen sammen med hvedemel, bagepulver og vanilje.
  5. Hak chokolade og pistacienødder, riv marcipanen groft, og vend det i.
  6. Bag kagen i en smurt springform med bagepapir i bunden ved 180 grader i ca. 35 min

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at skulle træffe en træls beslutning og lytte til sig selv