Outfit: 230716

Choko-Greenie // Morgenskål med Kakao

IMG_8797

Jeg er ret vild med at lave smoothie/greeniebowls til morgenmad. På den måde får man nemlig “sneget” en masse grøntsager indenbords allerede fra morgenstunden af, men samtidig smager det sødt og syndigt. Man får altså det bedste af begge verdener: Man kan spise noget, der nærmest minder om dessert til morgenmad, men samtidig føle sig helt helse-heldig ved bevidstheden om, at man giver kroppen en masse godt at arbejde med.

Smoothieskålen er lavet med grøntsager og frugt, chiafrø og hampefrø, kakao og kakaofibre, en smule agavesirup og mandelmælk, og er dermed helt vegansk. Jeg tilsatte også en anelse af Natuzones sojaprotein, der også er vegansk, for at tilføre ekstra proteiner og dermed give øget mæthed.

IMG_8798

Den grønne udgave er virkelig god, og en jeg vender tilbage til ofte, men det er også rart med variation, og denne kakaoudgave er SÅ lækker. Den er ultra cremet og blød, og så smager den bare hammergodt. Kakaopulveret og kakaofibrene fra Natuzone er gode til at “kamuflere” den grønne smag, og jeg tror at denne skål kunne omvende de fleste “grøntsagssmoothie til morgenmad”-skeptikere.

Gør jeg selv den tjeneste, at prøve det! Enten som morgenmad, eftermiddagsmåltid eller måske endda som dessert, serveret i mindre portioner.

IMG_8800

Opskrift på kakao-greeniebowl til 1 person / 1 skål:
1/2 banan
1/4 avokado
1/2 lille squash
3 klumper frossen spinat
1 tsk. agavesirup (evt. med vanilje)
1 tsk. chiafrø
1 tsk. hampefrø
1 spsk. udsødet kakao
1 spsk. kakaofibre
1 spsk. sojaproteinpulver
mandelmælk
topping: fx bananskiver og granola (jeg brugte en hjemmelavet banangranola med mandler, mørk chokolade og kakaonibs)

  1. Skær banan, avokado og squash i mindre stykker, og smid det i blenderen sammen med alle de andre ingredienser. Start med ca. 1/2 dl. mandelmælk.
  2. Blend, blend, blend – gerne længe, så smoothien bliver rigtig cremet og du slipper for klumper af spinat. Skrab evt. ned fra siderne et par gange, og rør med en ske for at hjælpe blenderen lidt på vej.
  3. Tilsæt evt. mere væske, hvis det er nødvendigt, og til du har den konsistens, du gerne vil have.
  4. Hæld i en skål, og put lækre toppings på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit: 230716