Udklædning & Fastelavn

Chokoladesmørepålæg

IMG_5258 Malthe fyldte jo år i søndags, og blev derfor fejret det meste af dagen. Vi havde inviteret gæster til brunch, og diskede derfor op med noget forskelligt lækkert. Vi holdt det rimelig simpelt: Æg, bacon og pølser, nybagt rugbrød og boller, forskelligt pålæg, oste og marmelader, grøntsager i stave og frisk frugt, små amerikanske pandekager med sirup og så små poppy seed muffins. Det var Malthes brunch-favoritter, og også mange ting, der var lette at forberede i forvejen.

Noget af det, der også kom på bordet, var dette chokoladesmørepålæg. Det er ikke første gang vi laver det, og det bliver heller ikke den sidste, for det er virkelig, virkelig lækkert! Cremet og rundt i smagen, og perfekt på både brød, knækbrød, vafler, pandekager og grød. Lidt som en luksusnutella (bare uden nødder)

IMG_5259Et godt tip, hvis I laver det, er at anvende en chokolade i rigtig godt kan lide, da det er det, der giver hele smagen. Så hvis I er til helt mørk chokolade, så brug det, og hvis I er mere til mælkechokolade, ville jeg anvende det. Så kan det ikke gå helt galt, for opskriften er nærmest idiotsikker. Den er forresten fundet hos Copenhagen Cakes

Opskrift på 1 stort glas chokoladesmørepålæg:
0,5 dl vand
85 g sukker
1 spsk kakao
et nip vaniljepulver
1,3 dl chokolade, fint hakket (jeg brugte ca. 3/4 mælkechokolade og 1/4 mørk chokolade)
120 g. smør, skåret i tern
et nip salt

  1. Put vand, sukker og kakao i en lille gryde, og varm det op ved lav/middel varme til sukkeret er opløst.
  2. Varm det forsigtigt op, og tag det af varmen, når det begynder at småsimre.
  3. Put vaniljepulver, chokolade og smør i, og rør til massen er ensartet.
  4. Smag til med et nip salt.
  5. Hæld det i et rengjort glas, der kan lukkes tæt, og sæt det på køl.

TIP: Chokoladesmørepålægget stivner på køl (præcis som smør) så tag det evt lidt før det skal bruges, hvis det skal smøres på brød. Så bliver det lige lidt lettere. Hvis det skal på noget lunt som grød eller pandekager, kan det sagtens bruges direkte fra køl.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udklædning & Fastelavn