Om at fejre...

Cremet & Proteinrig Choko-Smoothiebowl

img_6767

En gang i mellem, så trænger jeg til hyggelig skemad med lækre toppings. Mad, der føles som den vildeste forkælelse, men som samtidig er god og nærende for kroppen. Når jeg har brug for det, laver jeg mig gerne en form for smoothie/greeniebowl. For så kan jeg fylde den med alverdens sunde, nærende sager, men stadig få en luksuriøs og velsmagende spiseoplevelse. Særligt toppet med lidt sprød granola er sådan en smoothiebowl (hvadenten den så er helt grøn, solskinsgul med appelsinsmag, med græskar eller chokoladelækker) en virkelig dejlig spise.

I denne portion har jeg tilføjet skyr og proteinpulver, for at øge proteinindholdet og dermed gøre smoothien mere mættende, så den kunne udgøre et helt måltid. Derudover bidrager avokadoen med gode, sunde fedtstoffer, der også gør den ekstra mættende. Sammen med frugt og grønt udgør smoothien altså et ganske fornuftigt måltid med både fedt, protein og kulhydrat. Og så smager den bare hammer-godt! Sødt og cremet – med fuld power på chokoladesmagen. Det er *næsten* som at spise en chokoladedessert til morgenmad.

Hvis man vil gøre smoothien ekstra lækker, kan jeg forestille mig at en skefuld peanutbutter ikke vil gøre noget dårligt for smagen. For peanutbutter + chokolade = <3

Giv gerne lyd hvis I prøver opskriften – med eller uden peanutbutter. For jeg vil mægtig gerne høre, hvad I siger til mine opskrifter.

Opskrift på cremet og proteinrig choko-bowl, 1 person:
1/2 banan
1/2 squash
1/4 avokado
2-3 klumper frossen spinat
1 stor spsk. skyr
1/2 scoop proteinpulver med chokoladesmag (jeg brugte )
1 spsk. kakao
et lille nip salt
lidt vand til at få blenderen i gang
Topping: Hvad end du har lyst til! Jeg brugte hjemmelavet banangranola, kakaonibs og frysetørret hindbær

  1. Put det hele i blenderen, med en lillebitte smule vand.
  2. Blend, blend, blend til en cremet konsistens. Tilføj evt. mere vand og skrab ned ad siderne, for at få blenderen til at køre ordentligt. Men vær forsigtig med vandet – smoothien skal endelig ikke blive for flydende!
  3. Smag til
  4. Server i en skål med din yndlingstopping

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at fejre...