Fodbolddrømme & Sportsskader

Curry med Sweetpotatoe & Kikærter

IMG_6051

Jeg føler mig ind i mellem meget tiltrukket af tanken om at leve primært plantebasseret. Jeg er i forvejen ikke den store kødspiser, så jeg har nogle gange overvejet at droppe det helt. Men så er der alligevel nogle ting, som jeg vil savne (fx. kylling og krydrede oksekødsfrikadeller), og på mange måder vil det også begrænse mig – fx. i forhold til min familie og sociale arrangementer.

Så jeg vil ikke gøre det, hvis det skulle være helt fanatisk, og jeg vil bestemt ikke gøre det, hvis det betyder, at jeg så skal leve af køderstatninger. Altså, hvis jeg alligevel vil spise noget, der ligner kylling, så kan jeg ligeså godt spise kylling. Hvis jeg så ikke har lyst til kød, så er det jo en helt anden snak. Det er i hvert fald sådan, jeg har det.

Men en gang imellem, så synes jeg det er ganske rart at få helt kødfrie måltider. Og det kunne for eksempel være denne indisk-inspirerede gryderet, der smager fuldstændig fantastisk. Opskriften er inspireret herfra, og ALLE herhjemme var helt vilde med det! Der er bare så meget smag i, at man slet ikke mangler kødet – heller ikke selvom man er en fuldvoksen mand eller en teenagedreng i voksealderen. Retten kommer bestemt på menuen igen – snart! Og jeg synes også, at I skal prøve den!

IMG_6054

Opskrift på curry med sweetpotatoes & kikærter, ca. 5 personer:
4-500 g. sweetpotatoes
olivenolie
1 rødløg
ca. 5 cm. ingefær
1 frisk chili
1-2 fed hvidløg
2 spsk. rød karrypasta
1 dåse hakkede tomater (+1/2 dåse vand)
1 grøntsagsbouillonterning
1 dåse kikærter
1 dåse kokosmælk
et par store håndfulde frisk spinat, skyllet og tørret
salt & peber
til servering: kogte ris, naturel yoghurt, chiliflager og evt. lidt frisk citronsaft og/eller en frisk krydderurt

  1. Skræl sweetpotatoes, og skær dem i store tern.
  2. Steg dem ved middel-høj varme i olivenolie til de lige er blevet en smule gyldne.
  3. Hak rødløg i tern, og chili, hvidløg og ingefær fint, og lad det stege med i gryden, til det begynder at dufte krydret og aromatisk af hvidløg.
  4. Tilsæt så karrypastaen, og lad den lige blive varmet igennem et øjeblik også.
  5. Tilsæt så hakkede tomater + vand, bouillonterningen og kikærterne, og bring retten i kog.
  6. Lad det simre, til sweetpotatoesne er møre.
  7. Tilsæt så kokosmælk, og lad det koge op.
  8. Smag saucen til med salt & peber – og evt. mere karrypasta
  9. Lige inden servering tilføjes den friske spinat, der bare lige skal varmes, til den begynder at fald sammen og blive blød.
  10. Server retten mens den er rygende varm, med kogte ris, lidt naturel yoghurt til at dryppe over, og chiliflager til dem, der gerne vil have lidt ekstra chili-kick. En frisk krydderurt eller et skvæt citron kunne også være godt!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fodbolddrømme & Sportsskader