Den Perfekte Lørdag

Dadelkugler med Kerner & Abrikoser

IMG_5253Jeg havde helt glemt, hvor lækre dadelkugler er. Og sikke en skam! Da jeg var i biografen med min mor, fik jeg en super lækker tørret frugt/nøddebar fra Søstrene Grene som “guf”, og den inspirerede mig til at lave en portion dadelkugler selv.

Hver gang jeg laver en portion erklærer jeg det for min nye favorit, og de her er altså også godt deropad. Super bløde i konsistensen, men samtidig med masser af knas.

Prøv dem! De er perfekte til at stille lækkersulten eller lige give et energiboost hen ad eftermiddagen.

Opskrift til 20-30 dadelkugler:
50 g. bløde dadler (vægt uden sten)
1 tsk. kokosolie
2-3 spsk. vand
1 spsk. kakao
et nip salt
30 g. tørrede abrikoser
30 g. græskarkerner
30 g. solsikkekerner
20 g. kokosmel
1 spsk. kakaonibs
1 tsk. chiafrø
kakao til at rulle i

  1. Start med at riste græskarkerner, solsikkekerner og kokos på en tør pande til det er let gyldent. Lad det køle af.
  2. Fjern stenene fra dadlerne og blend dem til en blød masse med kokosolien. Tilsæt vandet lidt ad gangen, for at få en cremet konsistens.
  3. Tilsæt kakao og salt (og evt. lidt mere vand) og blend så til en jævn konsistens igen.
  4. Skær abrikoserne i mindre stykker og blend dem med i massen til de er fordelt.
  5. Tilsæt så kerner, kokos, kakaonibs og chiafrø, og blend til massen samler sig til en klump og alle ingredienserne er godt fordelt.
  6. Sæt evt. på køl et par timer, hvis massen er for fedtet.
  7. Tril til små kugler, og rul dem i kakao.
  8. Opbevar på køl i en lukket beholder, hvor de fint holder sig i hvert fald en uges tid.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den Perfekte Lørdag