SOMMERFERIE!

Den Bedste Basisopskrift på Bananvafler & -Pandekager

IMG_7466

Jeg er vild med bananpandekager- og vafler, og spiser dem gerne ofte! På det seneste har jeg spist dem rigtig meget (se bare her og her), og dermed også fået udviklet den allerbedste basisopskrift, der altid virker. Den giver søde, smagfulde vafler/pandekager, der er luftige og lette at stege og vende. Der er ikke noget værre, end bananpandekager, der falder fra hinanden, når man vender dem, eller vafler, der sidder fast i vaffeljernet. Det undgår du med disse!

Opskriften er ganske simpel og til at huske i hovedet, og så kan den tilpasses og justeres alt efter, hvad man har i skabene. Der er blot nogle “grundregler” og blandingsforhold, der skal overholdes, og så bliver resultatet altid godt! Om man vil stege dejen til pandekager eller vafler, er også helt op til en selv. Jeg vælger oftest vaflerne, da det er nemmest og hurtigst, men en bunke pandekager er der altså også noget særligt hyggeligt over.

Basisopskriften får I herunder, og så vil jeg meget gerne høre hvad I synes, hvis I prøver dem!

Opskrift på bananvafler eller -pandekager til 1 person:
1/2 banan (gerne godt moden og med brune pletter)
1 æg
2 spsk. “fint” tørstof – fx. kokosfibermel, proteinpulver, hvedemel, fint speltmel eller lignende, der binder en del væske (jeg bruger som oftest kokosfibermel eller halv/halv af proteinpulver og kokosfibermel)
2 spsk. “groft” tørstof – fx. havregryn, kokosmel, rugmel (her anvender jeg for det meste havregryn, kokosmel eller en kombination af de to)
1 tsk. bagepulver
et nip salt
*Ekstra: et nip vaniljepulver, 1/2 tsk. kardemomme, citronskal, birkes, chiafrø, en håndfuld blåbær, hakkede nødder, kakaonibs osv.

  1. Mos bananen med en gaffel, og pisk bananmosen sammen med alle de andre ingredienser.
  2. Steg dejen til små pandekager på en nonstick pande (evt. med en smule kokosolie på) eller i et vaffeljern, til de er gyldne.
  3. Spis pandekagerne/vaflerne med det samme med forskellige toppings, eller opbevar dem på køl til en hurtig snack/morgenmåltid.

*Min favorit, når det kommer til ekstra smagstilsætning er vanilje, citronskal og birkes, eller blåbær og vanilje, men man kan tilsætte hvad enten, man har lyst til

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOMMERFERIE!