InstaMoments #76

Det Gode Liv // Isabella Larsen

25b84c62-06f8-4c4e-b4fc-3bec67409743

Interview nummer to i “det gode liv”-føljetonen er hermed online. Denne gang er det Isabella Larsen, der blogger på Isa Larsen, der deler sine tanker om hvornår, hun har det allerbedst, og føler sig glad og sund. Isa lever vegansk og har gjort det længe, og jeg har virkelig stor respekt for at hun, i så ung en alder, har taget så stor og omfattende beslutning. Isa virker enormt moden og velovervejet, og gør sig mange gode og sunde tanker om livet. Jeg synes i hvert fald, hun er inspirerende og kan bidrage med noget godt. Særligt tanken om at lade sig inspirere af sin egen fremtid, synes jeg, er virkelig fin. Isa er også enormt ægte og ærlig, hvilket jeg også synes er super sejt! Men det kan I jo læse meget mere om herunder. Tag godt imod Isa!

Vil du starte med at introducere dig selv kort?

Hej mit navn er Isabella, men de fleste kender mig nok som Isa. Til daglig går jeg i niende klasse på Amager, og så har jeg blogget siden 2012. På min blog finder man meget godt og forskelligt, da jeg sagtens kan skrive om vegansk kage den ene dag og så poste en collage med tøj den næste dag. I min dagligdag har jeg altid fokus på sundhed, om så det er psykisk eller fysisk.

Hvad betyder “det gode liv” for dig?

Det gode liv for mig betyder en hel masse ting, men mest af alt tror jeg det betyder at være i balance og altid at lytte til sig selv.

Hvad er vigtigt for at du har det godt?

Her måtte jeg spørge min mor om hvad hun oplever, og hun svarede at jeg skal udfordres og altid have noget at se frem til hvilket egentligt lyder meget rigtigt.

Hvornår har du det allerbedst?

Jeg har det allerbedst når jeg opnår de ting jeg har sat mig for, og når alt kører som smurt. Når jeg oplever nye og gode ting, og når miljøet omkring mig er godt både når det kommer til hvor jeg er men også det at være omringet af de rette mennesker.

Hvad gør du for at investere i din egen (mentale) sundhed og glæde?

Jeg er glad for at træne, både fordi jeg elsker at se min krop blive stærkere og det at udfordre mig selv, men også fordi det hjælper mig med at holde styr på mine tanker. Træning er for mig ligeså mentalt som det er fysisk.

Hvad, tror du, er essentielt for at være glad og tilpas i eget liv?

At lytte til sin egen krop og indse at det der virker for andre, ikke altid vil være det rette for en selv.

Hvordan tackler du, hvis du har en dårlig dag?

Jeg spørger mig selv hvad det er der lige gik galt, hvis svaret er en lille ting beslutter jeg mig som regel for at det ikke er værd at være sur over. Er det derimod lidt større ting der går mig på plejer jeg at give mig selv en timeout. Så kan det være at jeg går en tur, tager op og træner, rydder op, besøger min farmor og farfar eller ser en god serie på netflix.

Hvem/hvad inspirerer dig til at leve, som du gør? Er det noget, du gør dig nogle overvejelser omkring?

Jeg tror fremtiden er det der inspirerer mig mest, for selvom jeg sætter meget fokus på at leve i nuet, så må vi også indse det faktum at hvad vi gør tit spiller en stor rolle i vores fremtid. F.eks. spiser jeg vegansk hvilket både hjælper min egen krops og jordens fremtid. Det synes jeg er meget inspirerende at tænke på.

Hvilke problemstillinger og udfordringer står du selv overfor i forhold til hverdagsglæden? Er der nogle områder og felter i dit liv, hvor du føler dig udfordret og ude af balance?

Jeg har både problemer når det kommer til familielivet, min boligsituation samt mit skole og social liv. Alle disse ting er nogle som jeg har svært ved at gå i dybden med, men alligevel nogle ting jeg prøver at leve så godt med som jeg nu kan.

Har du været igennem hårde perioder i dit eget liv? Hvis ja, hvad har så hjulpet dig til at komme igennem det?

Jeg har i mange år kæmpet med diverse psykiske problemer, og tilbage i 2015 besluttede jeg mig for at se en psykolog. Det var en kæmpe hjælp i det halve år jeg gik hos hende, og jeg vil anbefale alle derude med problemer at prøve det af. I starten var jeg meget skeptisk, og sagde det faktisk ikke til nogle af mine venner da jeg var bange for hvad de ville tænke. I juli 2015 udgav jeg så dette indlæg, hvori jeg skrev om det at se en psykolog og at det er helt okay.

Hvilke 3 gode råd vil du give til andre, der gerne vil blive gladere?

Lad være med at løbe væk fra problemerne, se dem i stedet i øjnene og indse at den bedste løsning er at løse problemet. Det er okay at bede om hjælp, man kan ikke altid være stærk nok og løse tingene alene.

Lad være med at gå op i hvad andre tænker, det er ligesom det quote der lyder: Those who matter don’t mind, and those who mind don’t matter.

Dans noget mere, syng noget mere, grin noget mere og hav ekstra meget fokus på alle de små ting der gør en kæmpe forskel i hverdagen når man kigger på det store billede.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

InstaMoments #76