Min Træning // Uge 19

Det Gode Liv // SilleWho

img_3459

I dag er det kloge, kloge frøken Hvem, der vil berige os alle med sine kloge ord. Selveste SilleWho har nemlig svaret på mine spørgsmål omkring det gode liv, og det er jeg simpelthen så glad for!

For Sille er nok en af de sejeste kvinder, jeg kender. Jeg tror faktisk, at hvis jeg skulle møde en kendt, ville jeg gerne møde Sille. Hun er en af de kvinder, som jeg har en idé om at jeg ville elske, selvom jeg kun kender hende gennem en skærm. Der føler jeg så til gengæld også, at jeg kender hende ret godt. Sille deler nemlig hudløst ærligt ud af op- og nedture på sin blog, og hun rammer mig gang på gang med hendes humoristiske, selvironiske og sarkastiske indlæg, der alligevel rammer dybt og sætter tanker i gang. I hvert fald hos mig. Sille har kæmpet (og kæmper) med sit sind ligesom jeg, og jeg kan derfor identificere mig meget med de ting hun skriver. Hun er som en virtuel veninde, der både kan levere et godt grin og en varm (virtuel) krammer, samt gøre at man ikke føler sig alene. Hun er hammer dygtig og hammer klog, så jeg synes, I skal lytte godt til hendes råd!

Vil du starte med at introducere dig selv kort?

Mit navn er Sille Sørensen. Jeg er 23 år, uddannet journalist og så arbejder jeg som blogger på Sillewho.

Hvad betyder “det gode liv” for dig?

Det gode liv betyder ro. Indvendig ro og udvendig ro. Men mest indvendig. Jeg behøver ikke være overlykkelig eller spise på dyre steder eller købe endnu dyrere tasker (eller, måske lidt det med taskerne), jeg skal bare have en ro i mig selv. En ro så jeg kan sidde i min sofa uden tankemylder og uden at frygte stilheden.

Hvad er vigtigt for at du har det godt?

At jeg passer på mig selv. At jeg har den føromtalte ro. Det er så vigtigt, at jeg sætter mig selv forrest, så jeg kan overskue alle andre. Det betyder, at jeg skal finde tid til mig selv. Finde tid til at lave ingenting. Huske at bede om hjælp og sige fra.

Hvornår har du det allerbedst?

Når jeg ikke har planer, men bare kan ligge mig under dynen og se dokumentar (læs: sove) med ro i sindet.

Hvad gør du for at investere i din egen (mentale) sundhed og glæde?

Rigtig, rigtig meget. Jeg har fundet ud af, hvor meget fysisk sundhed betyder for min mentale sundhed, så jeg går meget op i at spise rigtigt og røre mig. Og så går jeg meget op i at æde junkfood og ikke røre mig, når jeg har brug for det. Faktisk tror jeg, at hver eneste handling og tanke, der kommer fra mig, på en eller anden måde handler om min mentale sundhed og glæde. Det er så fandens vigtigt for mig.

Hvad, tror du, er essentielt for at være glad og tilpas i eget liv?

Accept. Accept af, at man bare ikke altid kan være glad. Og at man kan være glad på mange måde. Og af at man ikke altid kan ligne andre, være som andre eller have lige så mange penge som andre.

Hvordan tackler du, hvis du har en dårlig dag?

Jeg omfavner den. Ynker mig selv og spiser en fed burger. Jeg gør virkelig meget for ikke at gå i panik over, at jeg har en dårlig dag. Jeg skal huske, at det har alle.

Hvem/hvad inspirerer dig til at leve, som du gør? Er det noget, du gør dig nogle overvejelser omkring?

Mine veninder. På hver deres måde griber de og lever de livet på måder, der inspirerer mig. Enten er de ekstra eftertænksomme og følsomme eller fuldstændig ligeglade og bare lykkelige. Det er pisse irriterende, at de kan det, men også meget inspirerende.

Hvilke problemstillinger og udfordringer står du selv overfor i forhold til hverdagsglæden? Er der nogle områder og felter i dit liv, hvor du føler dig udfordret og ude af balance?

Der er ikke særlig mange områder, hvor jeg ikke er udfordret på dette punkt. Jeg tænker for meget. Jeg tror, at det er det ultimativ største problem.

Har du været igennem hårde perioder i dit eget liv? Hvis ja, hvad har så hjulpet dig til at komme igennem det?

Jeg har været igennem nogle stykker, der har haft mig helt nede. Man skal simpelthen råbe om hjælp – ikke bare spørge, men råbe om hjælp. Det er det eneste, der får dig helskindet igennem.

Hvilke 3 gode råd vil du give til andre, der gerne vil blive gladere?

Lade være med at sammenligne dig med andre, lad være med at lytte for meget til dine tanker (med mindre de er positive) og find tid til at bruge en hel dag på sofaen nøgen med burgere og kage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Træning // Uge 19