Sælger ud på Insta

Det Perfekte Stenalderbrød

IMG_5058Hos mine bedsteforældre er der stort set altid stenalderbrød. Jeg er vild med det, og nyder altid at få det serveret, når jeg er hos dem. Men jeg ved også med mig selv, at  i hverdagen får jeg det ikke spist. Derfor besluttede jeg mig for at lave et til vinterferien. Dér havde jeg nemlig tid til at spise (og nyde!) det. Som sagt så gjort!

Vi havde en “stenalderbrødsblanding” stående i kælderen. Det er ganske smart at nødder, frø og kerner er blandet, men de gange jeg har fulgt vejledningen med antal af æg og mængde af olie, synes jeg, at jeg er endt ud med meget “æggede” brød. Og det synes jeg ærlig talt ikke har været den store succes. De har ligesom været lidt for klistrede og meget olierede – helt sådan at man fik fedtede fingre, når man spiste en skive.

Så jeg resarchede lidt, og fandt ud af at fiberhusk og chiafrø også kunne bruges som bindemiddel. Jeg besluttede at kombinere de tre metoder, og endte ud med ret perfekt resultat, hvis jeg selv skal sige det. Uden æggesmag og olieglinsende fingre, og til gengæld med mere rigtig brødagtig konsistens. Virkelig, virkelig godt!

Jeg besluttede at dele portionen i to, og lave to små brød i stedet for to. Den ene halvdel fik selskab af en håndfuld kokos, kakaonibs og tranebær, hvilket bestemt ikke gjorde oplevelsen ringere.

Nå, nok snak om stenalderbrød. Nu må I hellere smutte i køkkenet, så I kan få jer sådan en skive med brie og solbærsyltetøj – for jeg siger jer: det er godt! Og I kan liiiiige nå det inden ferien slutter!

IMG_5059Opskrift på 1 stort eller 2 små stenalderbrød:
2 æg
1 spsk. chiafrø
2 spsk. fiberhusk
1 spsk. olie
1 tsk. salt
ca. 3 dl vand
500 g. blandede frø, kerner og nødder
(eventuelt ekstra fyld så som tørrede figner, kokosmel, tørrede tranebær, kakaonibs, mørk chokolade osv.)

  1. Pisk æg, chiafrø, fiberhusk, olie, salt og vand sammen. Det bliver en lidt tapet-klister lignende masse, men det er meningen, så bliv ikke bange!
  2. Rør dine valgte frø, nødder og kerner i (og evt. ekstra fyld). Konsistensen kan justeres med lidt ekstra vand, hvis det er alt for svært at røre sammen, men dejen skal ikke være flydende.
  3. Put blandingen i en eller to forme med bagepapir og bag dem ved 180 grader i ca. 30 min. for små brød og op til 50 min. for store brød. Hold øje med dem – de skal føles faste, men selvfølgelig ikke nå at blive brændte.
  4. Lad dem køle helt inden de befries for form og bagepapir.
  5. Opbevar dem på køl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sælger ud på Insta