Min Træning // Uge 44

Efterårsgrød // Chaigrød med Æblekompot og Græskarpure

fullsizeoutput_8776

Jeg er mest et sommermenneske. Mest fordi, at jeg ikke er så god til at fryse, og samtidig er en frossenpind af en anden verden. Jeg er typen, der sidder med tørklæde+jakke på i klasselokalerne, tager varme bade og som oftest har en form for sutsko eller uldne sokker på. Men der er alligevel én ting, jeg godt kan lide ved de koldere efterårsmåneder. Og det er de varme, krydrede efterårssmage. Æbler, kanel, græskar, figner, ingefær, nødder, pærer, osv. osv. Det er, uden tvivl, det bedste ved efteråret!

fullsizeoutput_8775

Som jeg nævnte i dette indlæg, fik jeg for nogle uger siden tilsendt noget instant chai latte fra mærket Cosmoveda, fra den online yogashop, yogalove.dk. Jeg har flittigt drukket af chai’en, for den smager herligt, men lige siden jeg drak den første tår, tænkte jeg, at den lækre smag også måtte kunne udnyttes på andre måder. Det har jeg gjort i denne grød!

Det er en helt almindelig havregrød, smagt til med chaipulveret, der gør det til en helt anden, og virkelig lækker, spiseoplevelse. Pulveret giver både masser af varm, krydret efterårssmag, men også en ekstra cremet konsistens. Toppet med hjemmelavet græskarpure, æblekompot, ahornsirup, valnødder og kanel er det simpelthen indbegrebet af efterår i en skål!

Opskriften finder I, som altid, herunder!

fullsizeoutput_8774

Opskrift til 1 portion chaigrød med æblekompot og Græskarpure
1 dl. havregryn (gerne halv/halv af grove og fine)
2 tsk. instant chai latte – fx. denne fra Cosmoveda
et nip salt
vand så det dækker grynene
Topping:
æblekompot*
græskarpure**
ahornsirup
et drys kanel
valnødder

  1. Bland havregryn, instant chai og salt i en skål.
  2. Hæld vand over, til det dækker grynene.
  3. Tilbered grøden ca. 2 minutter i mikroovnen, til den har den ønskede konsistens.
  4. Rør grøden godt igennem, for at tjekke konsistensen. Jeg kan godt lide grøden ret fast, men tilsæt mere væske, hvis du vil have grøden mere lind, og giv den længere tid i mikroovnen, hvis du vil have den mere fast.
  5. Top med æblekompot, græskarpure, ahornsirup, et drys kanel og lidt knuste valnødder
  6. Enjoy! Gerne med en kop chai eller kaffe.

*æblekompotten laves meget simpelt ved at skrælle 3-4 æbler og skære dem i små tern. Put dem i en gryde og lad dem simre en halv times tid under låg, til de er bløde, møre og sammenkogte. Tilsæt evt. smag i form af appelsinskal, kanel, ingefær eller vanilje, og hvis du vil have æblekompotten mere sød, end den naturlige sødme fra æblerne, kan der tilsættes lidt rørsukker/ahornsirup/sukkererstatning/kokossukker/honning. Jeg lader æblekompotten være helt som den er, for at kunne bruge den til en masse forskellige ting.

**græskarpure laves ved at koge/bage/dampe græskar (enten hokkaido eller butternut), skåret i mindre tern, til det er mørt. Når det er kølet af blendes det til en ensartet pure – evt. med lidt vand, for at få blendet det helt jævnt. Passer det gennem en sigte, for at få en helt glat pure. Igen kan der tilføjes smag eller sødning, alt efter behov. Jeg gør intet ved min græskarpure, men lader den være helt plain, så den kan bruges i både det søde og det salte køkken.

Chai latte-pulveret fra Cosmoveda er modtaget som en gave fra yogalove.dk, men indlægget her er ikke betalt – det er 100% mine egne ord, opskrift og holdninger.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Træning // Uge 44