At være eks-efterskoleelev og skulle hjem for en kort stund

Eksotisk Morgenmadstrifli

Jeg er vild med morgenmad, og har nok nævnt det en gang eller ti herinde. Men nu tager vi den lige igen: Et godt morgenmåltid er altså den bedste måde at starte dagen på, og med god tid til morgenmaden, synes jeg også der er tendens til at resten af dagen bliver til det bedre. Intet kan ødelægge dagen, allerede før den er startet, som en fortravlet og stresset morgen!

Så jeg står gerne op 10 minutter tidligere, for at lave/spise morgenmad. Det er sådan, jeg prioriterer min tid. Tror alligevel ikke det er de 10 minutters søvn, der gør den store forskel. Men hvis man er en smule i bekneb med tid om morgenen, så kan det være et godt trick at forberede morgenmaden aftenen før. Det gør jeg selv ofte.

Her er det, at denne morgenmadstrifli er genial. Den skal nemlig stå natten over, for at chiafrøene får mulighed for at suge væske til sig. Og så smager den bare super dejligt! Let og frisk, men stadig mættende. Jeg valgte at bruge eksotiske frugter, men de kan jo skiftes ud med lige det, du har lyst til og/eller til rådighed.

Opskrift til eksotisk morgenmadstrifli til 1 person:
0,75-1 dl. skyr
0,75-1 dl. mælk
1-2 spsk. chiafrø
et nip vaniljepulver
1 tsk. akaciehonning
2 spsk. kokosflager
kiwi, mango og ananas
2 tørrede abrikoser
2 spsk. græskarkerner

  1. Rør skyr, mælk, chiafrø, vaniljepulver og akaciehonning sammen.
  2. Skær kiwi, mango og ananas i tern, og abrikoserne i små stykker
  3. Fordel halvdelen af chiagrøden i et glas, drys 1 spsk. kokosflager over, halvdelen af frugten, 1 af de tørrede abrikoser (i tern) og 1 spsk. græskarkerner.
  4. Gentag. Altså: chiagrød, kokosflager, frugt, abrikos og græskarkerner.
  5. Lad triflien stå på køl natten over.
  6. Server og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At være eks-efterskoleelev og skulle hjem for en kort stund