Ønskeliste for August Måned

Europa Tour: Kroatien II, Pula I

Pula overraskede os positivt! Ingen af os havde kæmpe forventninger til den lille, kroatiske by, der er det nærmeste man kommer en storby på Istrien.

Men vi valgte at tage derind på den mest overskyede dag, vi havde i Kroatien, hvor der dog stadig var utrolig varmt! Samme idé havde alle de andre turister også fået, så der var mange mennekser. Byen var dog stadig hyggelig og stemningsfyldt at gå igennem.

Vores første indtryk var at byen var lidt slidt, men midtbyen var virkelig fin. Selvfølgelig en anden standart end en “rig” by, men meget autentisk og behagelig at udforske. Det er ikke skyskrabere og nybyggeri, der præger bybilledet, men derimod masser af sjæl og charme, med små kringelkrogede gader med trapper og fine facader, på den sådan sydlandske måde. Det vrimler med små bikse og butikker, souvenirbutikker, restauranter, og caféer. Vi dumpede også ned lige midt i det fineste marked med frugt og grønt, honning og olier. Sådan noget fascinerer altid mig, og jeg kan bruge lang tid på bare at gå omkring og suge indtryk til mig. Det er i den grad noget, jeg forbinder med ferie sydpå. Ligeledes var der også et fiskemarked, da byen Pula er en havneby, og (foruden lugten) var det også ret sjovt at kigge på alle de sære og sjove fisk, der blev solgt.

Vi brugte det meste af vores tid i Pula på markedet og i gågaderne, hvor vi bl.a. kom forbi Pulas triumfbue, der er fra før Jesu’ fødsel, og den semistore plads hvor Temple of Augustus lå, og nåede derfor kun at se Amfiteateret, Pula Arena, udefra, inden vi måtte bevæge os tilbage mod bilen, for at nå det inden vores parkeringsbillet udløb. Så vi blev enige om at gemme amfiteateret til en anden dag. På tilbagevejen gik vi forbi havnen, der også var rigtig fin.

Pula var alt i alt en dejlig by, som vi, som skrevet i starten af indlægget, blev meget positivt overraskede over, og alle synes var rigtig rar at være i. Så det er klart en anbefaling værd, hvis man er på de leder og kanter!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ønskeliste for August Måned