COS Striber

Exotic Smoothie

Når jeg laver smoothie er jeg tit forfalden til at lave varianter over samme grundsmoothieprincip: en banan, frosne bær og en form for yogurt. Denne gang havde jeg dog lyst til noget helt andet. Noget friskt, sødt og syrligt, udelukkende lavet af frugt og med en mere eksotisk smag. Så jeg tryllede forskellige gule frugter om til den lækreste eksotiske smoothie, der nærmest smagte af sol, strand og varme lande. Hvis jeg havde haft det, havde jeg tilføjet lidt frisk mynte, men det måtte jeg tænke mig til i denne omgang. Jeg kan også forestille mig at et skvæt danskvand ville være super godt og give yderligere friskhed, så det var ligeledes noget jeg havde tilføjet, hvis jeg havde haft det herhjemme. Jeg bryder mig ikke så meget om danskvand i rå form, men i smoothies gør det sig ganske glimrende. 
I kontrast til den læskende, sommeragtige smoothie har vi så vejret… Hvad filan sker der? Vi vågnede op til snevejr og en hvid efterskole, og vi er ikke synderligt begejstrede. Det er da meget kort tid siden vi lå ude på tæpper, gik med solbriller og t-shirt, spiste is i solskinnet og var overbevist om at sommeren var på vej. Men næh nej. Et skridt frem og to tilbage. Typisk Danmark. Hmrpf. 
G L Æ D E R mig til påskeferie (det får jeg imorgen) og H Å B E R på forårsvejr!
Nå, nok snak om smoothie, vejr og ferie. Find din blender frem og lav en smoothie til morgenmad eller et lækkert mellemmåltid! Så kan du få lidt sommer i et glas, mens du venter på den ægte slags.
Opskrift på eksotisk smoothie til 2 personer:
1 banan (ca. 100 g.)
100 g. mango
100 g. ananas
100 g. cantaloupe melon
1 appelsin, saften herfra (1,5 dl)
1 citron, saften herfra (0,5 dl)
et nip vaniljepulver
evt. en lille håndfuld frisk mynte
vand – evt. danskvand
  1. Blend hele herligheden.
  2. Smag til og tilpas konsistens med vand/danskvand.
  3. Sæt på køl til servering, så smoothien er kold når den serveres med et sugerør stukket i.
TIP: Hav frugten på køl et par timer, så det er koldt når du blender det. Hvis du vil have smoothien mere kold/frossen kan du enten fryse din banan eller al din frugt ned, skåret i små stykker, i et par timer, eller du kan tilføje et par isterninger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COS Striber