Anmeldelse af Naturfrisk Energy Bars

Fødselsdagsfejring & Rutebilslagkage

Rasmus bliver 13 år imorgen. Derfor fejrede vi hans fødselsdag i lørdags. På helt traditionel manér med flag og gaver, fødselsdagsboller og lagkage, kakao og kaffe om eftermiddagen, da der kom gæster. Så var der tid til en gåtur, snak og havehygge, hvor der også blev tændt op i et bål. Aftenmenuen stod nemlig på bålpakker (der, foruden det fyld, der fremgår af den tidligere opskrift, indeholdt små krydrede kødboller) og brød bagt på små pander over ilden.
Det var vist en dag lige efter fødselarens hoved, så han var glad og det var gæsterne også – heldigvis. En rigtig, rigtig dejlig dag. Også på trods af at undertegnede ikke var helt på toppen, og måtte krybe over på sofaen et par timer… 
Hov! Lagkagen på billedet, den må I hellere få en opskrift på. Det er nemlig en familieklassiker hjemme hos os (og nok også mange andre): Nemlig en rutebilslagkage. Det er den mest simple lagkage, man kunne tænke sig, men smagen slår altså bare aldrig fejl, og alle elsker den. Det er også én af de der lagkager, der kun bliver bedre af at trække et døgns tid på køl. Så resterne – hvis der er nogen – kan I også godt glæde jer til! Og så er det en rigtig børnelagkage, der indbyder til at gå amok med farverig pynt. Det gjorde vi i hvert fald!
Opskrift på 1 rutebilslagkage:
3 mørke lagkagebunde
3 spsk. appelsinjuice (Kan godt udelades. Giver ikke smag, men er med til at fugte bundene)
1/2 liter piskefløde
1 pakke ruttebiler
pynt: lige hvad du har lyst til! Vi brugte M&Ms;, paraplyer og lys
  1. Knus ruttebilerne, pakket godt ind i to fryseposer, så der er både små og store krummer.
  2. Pisk fløden til skum, og vend de knuste ruttebiler i.
  3. Læg en lagkagebund på et fad, dryp 1 spsk. appelsinjuice over og fordel knap 1/3 af fløden over.
  4. Læg en ny bund på, dryp med 1 spsk. appelsinjuice og fordel endnu 1/3 af fløden ovenpå.
  5. Dryp den sidste bund med appelsinjuice på undersiden, og læg den på toppen.
  6. Fordel det sidste fløde på toppen og siderne af kagen.
  7. Sæt kagen på køl indtil servering. Helst natten over, men et par timer kan også gøre det.
  8. Pynt-amok og server!
   

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Naturfrisk Energy Bars