Rasmus 14 År

Foodguide // Odense

Jeg bor i nærheden af Odense, og har familie i byen, og besøger den derfor ofte. Det er den “storby” jeg føler mig hjemme i, og jeg har efterhånden været en del steder i byen og set det meste. Odense er fyldt med hyggelige, stemningsfyldte og lækre spisesteder, og jeg vil i dette indlæg give jer en lille guide til hvilke steder, I skal besøge! Indlægget vil løbende blive udbygget med flere gode spisesteder, efterhånden som jeg får besøgt og skrevet om dem. På den måde kan I søge inspiration, hvis I kommer til H.C. Andersens by.

dengrønnecafe

Den Grønne Cafe, Skibhusvej 91
Den Grønne Cafe er et nystartet og ret lækker cafe, der byder på sund og nærende mad. Deres menukort spænder over forskellige morgenmads- og frokostretter, og så er der også juices, kaffer og forskellig brød/kage. Jeg fik en rugbrødsmad med avokado, laks og hytteost, og min veninde fik en blandet salat fra deres salatbar, da vi besøgte cafeen. Vi måtte begge af med omkring 60 kr. for mad og en flaske vand, og det synes jeg er en ganske rimelig pris for sådan et frokostmåltid. Næste gang, jeg kommer forbi, ville jeg gerne prøve noget af deres morgenmad – det lyder så lækkert! Cafeen ligger ikke i midtbyen, men det er bestemt værd at tage turen derud! Der er ca. en kilometer fra Banegårdscenteret, og Skibhuskvarteret er super hyggeligt.

BRØD

BRØD, Kongensgade 38
BRØD er også et forholdsvis nyåbnet sted. Her kan man få, ja: Brød! Virkelig godt brød! Udvalget er ikke så stort, men alt er friskbagt og super lækkert – og nogle gange er det jo det simple, der er det bedste. Jeg har smagt ølandshvedebollerne, rugstykkerne med chokolade og gulerodsbollerne, og af kagerne har jeg smagt citronkagen og chokoladebollerne. Det hele har været SÅ godt, og særligt ølandshvedebollerne og chokoladebollerne er jeg helt vild med. Kaffen er også ganske glimrende, og der er også forskellige lækre kolde drikkevarer. Man kan købe brødet, bare som det er, eller der er forskellige muligheder for at få en smurt bolle eller sandwich til en ganske rimelig pris. Man kan også købe brød med hjem, og stedet fungerer dermed også som en bager med gode boller, rugbrød og forskellige kager. Deres hindbærsnitter og croissanter ser voldsomt gode ud. Det er et ret stort sted, der ligger inde på selve gågaden, men de har alligevel formået at få gjort det super hyggeligt og rart. Stemningen er fed og sådan lidt “hipstersmart”, men uden larm og høj musik. Det er det perfekte sted til en kop kaffe og et stykke brød, hvis man har brug for en pause under shoppingen, men også et fint sted at sidde alene og arbejde, med en kop kaffe og en ostemad. En af mine favoritter i byen!

lagkagehuset

Lagkagehuset, Vestergade 1
Lagkagehuset er en tilbagevendende klassiker, men ikke desto mindre skal den med på listen. For det er bestemt med rette, at kæden har fået succes, og det er så lækkert at de nu også er i Odense. Jeg er vild med deres chokorug, og også ret stor fan af de 30% rabat man får på kaffe som studerende. Alt i deres sortiment ser så lækkert ud, og dét jeg har smagt, har jeg også været mere end tilfreds med. Flødeboller, frokostsalater, kager og rugbrød – det hele er godt! Eneste minus er at der for det meste er fyldt derinde. Det er altså ikke så hyggeligt at sidde derinde, men det er perfekt at købe ting “to go” der indefra!

cafe biografen

Cafe Biografen, Brandts Passage 39-41
“Odenses hyggeligste biograf” – det er hvad Cafe Biografen brander sig selv som, og det er det bestemt også. Men samtidig med at være en hyggelig biograf (jeg har faktisk aldrig set en film derinde) er det også en super dejlig og hyggelig cafe. Det er et af Odenses ældste steder, der også lå der, da min mor var barn, og var samlingsstedet da hun var ung, og det emmer af sjæl og atmosfære. Det er skønne lokaler, særligt hvis man kan få en af vinduespladserne ud til Amfipladsen, og menukortet er rigtig godt. Jeg har spist en af de bedste brunchtallerkener, jeg nogensinde har fået, derinde (den var fyldt med lækre sager, der var lidt anderledes end til en “klassisk brunch” – fx. var det små krydrede pølser, en æggekage i stedet for scrambled eggs osv.), og deres gedeostsalat er seriøst to die for! Kaffen er også god, og når vejret er til det, er det skønt at sidde udenfor. Det er et oplagt sted at mødes – enten for bare at spise, eller for at kombinere spisning og biograf.

wendorf

Wendorff, Gravene 9
Wendorff er som sådan ikke et spisested, men en bager. Her får du noget af Odenses bedste brød, forskellige fynske specialiteter, og den bedste(!) brunsviger! Der er lige et par siddepladser derinde, men det er mere oplagt at købe noget med hjem. Jeg har i hvert fald en lang mental liste over brød og bagværk, jeg gerne vil smage derindefra.

nelles

Nelle’s, Rosenbæk Torv 1A + Overgade 21A

Nelle’s ligger to steder i Odense, men jeg har kun besøgt den på Rosenbæk Torv, der ligger for enden af Brandts passage, tæt på amfiscenen og Cafe Biografen. Det er den hyggeligste kaffe- og vinbar, og det er også det fulde navn: Nelle’s Coffee & Wine. Stedet summer altid af liv, og har den fedeste stemning, atmosfære og indretning. Det er det “hippe” sted at mødes om eftermiddagen, hvor man kan få en god kop kaffe, lækkert bagværk (jeg har smagt croissanter og hindbærsnitter, begge dele kan anbefales), et stykke brød med ost eller en lækker juice – eller senere på aftenen til vin og tapas. Det er også et fint sted at tage hen for at arbejde, hvilket jeg også har benyttet mig af flere gange. Priserne er bestemt også rimelige, hvilket er et plus som studerende! Det eneste, jeg synes er lidt til den dyre side, er deres juices, men de lyder lækre, så måske skulle jeg droppe min nærighed en dag? Tænker også at jeg vil forbi Nelles i Overgade snart, for at se om den er lige så hyggelig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rasmus 14 År