2015: Oktober

Formiddagspause & Tranebærboller

IMG_4445IMG_4444

Jeg har været tidligt oppe i dag. Rigtig tidligt, taget i betragtning at det er ferie, og jeg (i princippet) kunne sove så længe, jeg ville. Alligevel stod jeg op ti minutter i 7, hoppede i træningstøjet og kørte med min far ned til FinForm. Her styrketrænede jeg en times tid, inden jeg skiftede til løbesko og løb hjemad. For selvom det er ferie, og jeg også skal slappe af, kan jeg godt lide at få noget ud af dagen.

Nu er jeg så landet her. Ved skrivebordet, udstyret med morgenmad pt. 2 (skyr med kirsebærtopping, æble og en halv tranebærbolle med smør) og en kop kaffe fra min nye, fancy maskine, og tænkte at der lige var tid nok til at smide et indlæg, inden jeg skal videre. Vi er nemlig inviteret ud til mine bedsteforældre, til julefrokost, pakkeleg og teskespil, og jeg tror det bliver ret hyggeligt. Vores familie fra Sjælland, som vi kun ser et par gange om året kommer også, så det bliver rigtig rart at julehygge lidt med dem.

Er forresten rigtig, rigtig glad for mit nye objektiv, der giver nye muligheder for at tage lækre billeder. Jeg kan i hvert fald se en forskel, og øver mig hele tiden i at lære det bedre at kende, så jeg kan udnytte alle muligheder. Synes fx. at ovenstående billeder er ret fine, med den slørede baggrund.

Nå, det var vist hvad jeg kunne nå for nu. I får lige opskriften på tranebærbollerne med, for de er virkelig lækre! Hav en dejlig dag!

IMG_4439

Opskrift på grove boller med tranebær og hasselnødder, ca. 30 stk:
1/2 pakke gær
2 tsk. salt
1 spsk. honning
1 dl. græsk yoghurt / skyr / A38 eller lignende
6 dl. lunkent vand
3 dl. grovvalsede havregryn
2 dl. finvalsede havregryn
2 dl. fuldkornshvedemel
2 dl. ølandshvede
alm. hvedemel
2 dl. tørrede tranebær
3 dl. afskallede hasselnødder

  1. Smuldr gær i en skål og tilsæt salt og honning. Rør det sammen, til gæren er “smeltet”.
  2. Tilsæt mælkeprodukt og vand, og rør rundt.
  3. Tilsæt havregryn, fuldkornshvedemel og ølandshvede, og rør med en ske til dejen er ensartet.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, til du har en klistret dej, der er sej at røre. Den skal ikke æltes, men kunne røres med ske.
  5. Bland tranebær og de hele hasselnødder i dejen.
  6. Lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time, til den er vokset til dobbelt størrelse.
  7. Sæt boller på bageplader med bagepapir, ved hjælp af to skeer.
  8. Bag bollerne ved 230 grader i ca. 12-15 min til de er gyldne, og lyder hule, når man banker dem i bunden.
  9. Lad dem køle af på en rist, inden de serveres. Helst med smør og evt. ost.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2015: Oktober