Lagkage med Brombær- & Mælkechokolademousse

Fri Lørdag

I dag er min eneste fridag i denne uge. Og jeg har sat hele dagen af til at slappe af, og lave lige netop dét, jeg har lyst til. Det betød at min morgen startede med bananpandekager, kaffe og lidt læsning. En dejlig rolig morgen, hvor størstedelen af min familie sov, og der dermed var ro omkring mig. Og Mads og Monopolet i radioen.

Op ad formiddagen tog jeg ud og løbe med min far. En skøn 10’er i skovene omkring min by, og i mildt sensommervejr. Det er længe siden, jeg har løbet så langt, (jeg tror faktisk min sidste 10’er var tilbage på efterskolen…) men det var lige netop, hvad jeg havde brug for. At komme ud og bare lade kroppen arbejde. Få vendt verdenssituationen med min far, men også bare løbet side om side, nydt stilheden og naturen. Det er ren terapi, og jeg skal huske mig selv på at få prioriteret de længere løbeture. Jeg kan jo sagtens, og jeg nyder det.

Dagen har budt på kanelsneglebagning, som vi skal nyde til eftermiddagskaffen her lidt senere, og så har jeg planer om at resten af min dag skal bruges siddende eller liggende på at blogge, læse, male i en fin ny malebog, jeg har fået af min mor og Rasmus, der kom hjem fra London i går aftes, se TV og arbejde lidt på nogle fotoprojekter. Måske har jeg en smule lektier, jeg skal have læst, men nu må vi se hvad det bliver til. Det er ganske rare planer, og jeg ønsker også jer en mægtig dejlig lørdag
Og så må I hellere lige få en opskrift på de bananpandekager dér, til at slutte af med. De er nemlig rigtig gode! Fyldt med blåbær og serveret med limecurd (ny obsession! Det er for lækkert!) og kokosflager. Uhm..! Tror sådan en portion skal på menuen igen snart! Måske allerede i morgen tidlig inden arbejde. Jeg har nemlig rester i køleskabet!

Opskrift på bananpandekager med blåbær og kokos, ca. 15 stk.:
1 stor (over)moden banan
3 æg
1 spsk. skyr
2 spsk. kokosfibermel
2 spsk. havregryn
1 spsk. kokosmel
1 tsk. bagepulver
et nip vaniljepulver
et nip salt
50-100 g. brombær
kokosolie til stegning
til servering: en skefuld limecurd pr. person og en lille håndfuld ristede kokosflager

  1. Mos bananen og pisk den godt sammen med æggene.
  2. Tilsæt skyr, og rør det godt ud i.
  3. Tilsæt alle de tørre ingredienser, og rør dejen godt sammen.
  4. Varm en pande op til middel varme med en smule kokosolie på.
  5. Put dej på panden i små klatter, og fordel 4-5 brombær ovenpå hver pandekage.
  6. Lad dem stege et par minutter på hver side til de er gyldne og faste. Vær lidt forsigtig, når du vender dem.
  7. Anret pandekagerne på en tallerken og fordel limecurd og kokosflager over.

TIP: Pandekagerne kan opbevares i en lukket beholder på køl og sagtens holde sig et par dage. På den måde kan du have morgenmad eller mellemmåltider lige ved hånden. De kan spises kolde, eller varmes lidt i mikrobølgeovnen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lagkage med Brombær- & Mælkechokolademousse