Sundere Takeaway

Frisk & Sommerlig Is-Sandwich: Ribsis & Citronsmåkager

IMG_8395Yes, yes, yes. Sommeren er tilbage! Og lad os lige alle sammen krydse vores fingre for at den bliver – længe! Det er nok semi-optimistisk drømmetænkning, men ikke desto mindre kunne jeg virkelig godt bruge en lung, lang, mild og solfyldt sensommer. Jeg synes vi blev lidt snydt i første omgang, så det ville være fint, hvis sommersolen tog revanche nu.

I hvert fald synes jeg, at I skal fejre solskin og weekend med is-sandwich. Lyder det ikke som en meget god plan? Sådan en fætter her er i hvert fald mere end god, og den helt perfekte sommersnack. Syrlig ribsis, sprøde citronsmåkager, sød hvid chokolade og et lille drys knasende pistacienødder – det er virkelig en vinderkombination.

IMG_8391

Vi fik fyldt vores fryser med ribs, da de var modne, men hvis I ikke var lige så heldige (og ikke kan finde frosne ribs i supermarkedet) kan I sagtens erstatte ribsene med andre bær. Forestiller mig at hindbær, solbær eller brombær også ville være virkelig gode, da de også er lidt syrlige i det. Jordbær eller blåbær kunne sikkert også være lækkert, da det går super godt til citron og hvid chokolade. Med andre ord: Der er frit valg på alle (bær)hylder.

Ja, og hvis I ikke er til citronsmåkager og bæris, kan I jo også fx. bage vaniljesmåkager og fylde dem med chokoladeis. Kun fantasien sætter grænser for smagskombinationerne af is-sandwich.

Men her, der får I opskriften på den sommerligste udgave, jeg kunne forestille mig. Perfekt kombination af sød og syrlig – og noget så pæn også.

Prøv dem – inden det er for sent.

IMG_8392

Opskrift på sommerlige is-sandwich med ribsis & citronsmåkager, 6 stk:
Ribsis med skyr (inspireret af en opskrift i kogebogen “Lykken er Is”):
150 g. ribs (eller andre bær)
75 g. sukker (evt. hjemmelavet vaniljesukker*)
1 dl. fløde
250 g. skyr
lidt friskpresset citronsaft

  1. Blend ribs og sukker til en ensartet pure.
  2. Passer pureen gennem en sigte, for at fjerne eventuelle kerner.
  3. Pisk fløden til meget let skum (det skal være så flydende, at du ikke ville kunne bruge det i en lagkage) og vend ribspureen i.
  4. Rør skyr og ribs/fløde blandingen sammen.
  5. Smag til med
  6. Kør massen på en ismaskine.
  7. Når isen er fast, smøres den ud til en firkant på et stykke bagepapir ved hjælp af et par skeer/spatler. Den skal være ca. 2 cm i tykkelsen. Arbejd lidt hurtigt, så isen ikke når at smelte for meget. Læg den i fryseren til den er helt fast.
  8. Stik små runde is-cirkler ud med en udstikker, der er lidt mindre end den, du vil bruge til dine småkager. Arbejd hurtigt og læg evt. udstikkeren i varmt vand, for at gøre arbejdet nemmere.
  9. Smid is-cirklerne i fryseren, til du er klar til at samle isene. Resten af isen kan puttes i en bøtte og bruges på et andet tidspunkt til at scoope ad.

Citronsmåkager:
60 g. flormellis
150 g. hvedemel
110 g. stuetempereret smør
et nip vaniljepulver eller kornene fra 1/4 vaniljestang
saft af 1/2 citron

  1. Ælt ingredienserne kort sammen. Ælt kun til dejen er sammenhængende – endelig ikke for længe
  2. Pak dejen i film og læg den på køl.
  3. Rul den ud til ca. 5 mm tykkelse og stik 12 ens cirkler ud med en udstikker.
  4. Bag dem ved 180 grader i 10-15 min. til de er let gyldne.
  5. Lad dem køle helt af på en rist.
  6. Læg dem i køleskabet, så de er helt kolde når isen er klar

Til samling af isene:
ca. 100 g. hvid chokolade
hakkede, usaltede pistacienødder

  1. Tag de frosne is-skiver ud af fryseren og småkagerne ud af køleskabet.
  2. Lav sandwiches af to småkager og en skive is.
  3. Sæt dem tilbage på frys
  4. Smelt den hvide chokolade – i mikroovnen eller over vandbad
  5. Dyp de frosne is-sandwiches halvt i chokoladen, drys med pistacie og lad chokoladen sætte sig.
  6. Opbevar is-sandwichesne i fryseren til servering.

*for at lave hjemmelavet vaniljesukker kan du opbevare tomme vaniljestænger i en krukke/bøtte med sukker. På den måde får sukkeret den lækreste, delikate smag af vanilje.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere Takeaway