Outfit: 131215

Fyldte Ckokolader med Trøffelfyld

IMG_4068 IMG_4070

Helt simple mørke fyldte chokolader med trøffelfyld. Med en knasende chokoladeskal og et fløjsblødt center, der smelter på tungen. Så bliver det altså ikke meget bedre.

Det her er en basis-opskrift. Der er ingen dikkedarer – bare god smag. Netop derfor er det også vigtigt, at du bruger chokolade af god kvalitet. Det kan virkelig smages.

Vi lavede dem til jul, men chokolade duer altid. Også i januar!

Opskrift på fyldte chokolader med trøffelfyld, ca 15 stk.
ca. 200 g. mørk chokolade til skallerne (det er svært at angive, men erfaring siger mig, at man hellere skal have for meget end for lidt. Overskydende chokolade kan altid gemmes til en anden gang)
trøffelfyld:
20 g. mælkechokolade
60 g. mørk chokolade
70 g. fløde
et nip salt
evt. appelsinskal, kanel eller anden smagsgiver

  1. Temperer den mørke chokolade (der findes forskellige fremgangsmåder og guides rundt omkring) og fyld den i formen. Sørg for at den er fordelt godt op ad siderne, og bank den et par gange i bordet, for at fjerne luftbobler.
  2. Vend formen på hovedet, og lad overskydende chokolade løbe fra. Skrab kanterne rene.
  3. Sæt formen på køl, så chokoladen størkner.
  4. Lav fyldet ved at hakke chokoladen fint, og putte den i en skål.
  5. Varm så fløden op, til den næsten koger, og hæld den over chokoladen.
  6. Lad det stå et minuts tid, og rør så i midten af skålen, til massen samler sig til en blank og homogen masse.
  7. Tilsæt salt og evt. smagsgiver.
  8. Lad trøffelfyldet køle let af, inden det fyldes i chokoladeskallerne, der også skal være størknet helt.
  9. Lad trøffelfyldet sætte sig på køl.
  10. Put chokolade ud over formen igen, sørg for at alle hullerne er godt dækket, bank formen et par gange, og skrab overskydende chokolade af.
  11. Lad chokoladerne sætte sig helt på køl, inden de poppes ud af formen og opbevares i en dåse.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit: 131215