Off to Berlin!

Græskar Smoothiebowl

fullsizeoutput_8563

Det er ved at være græskarsæson, og jeg er kæmpe fan. Græskar smager skønt og kan bruges til utallige ting. Da der i sidste uge var hokkaido på tilbud til 10 kr. i Rema købte jeg et par stykker og gik så i køkkenet for at eksperimentere med, hvad man kunne gøre med det. Jeg elsker at bage det i ovnen som “fritter” og spise det som tilbehør eller i en måltidssalat, og græskarsuppe er også virkelig godt, men jeg kunne godt tænke mig at prøve noget andet. Og det kom der bl.a. denne græskar smoothiebowl ud af!

fullsizeoutput_8564

Det lyder måske lidt underligt, men græskaret giver virkelig en lækker, cremet konsistens og en sødlig smag, der passer perfekt til varmende krydderier. Græskar er jo en grøntsag, men den har en rigtig lækker sød smag (særligt når den bages), der også gør den perfekt i det søde køkken. Smoothien mætter dejligt, men føles samtidig let og energigivende. Græskar indeholder folinsyre og en del A-, B- og C-vitaminer, og særligt her når vi går de koldere måneder i møde, er det vigtigt at fylde på med vitaminer, hvor man kan, så på mange måder er denne smoothiebowl den perfekte efterårsmorgenmad – både hvad angår smag, konsistens, mæthed og ernæring. Og så smager den lidt som kage!

fullsizeoutput_8565

Smoothien er helt vegansk og består primært af frosne bananer og bagt hokkaido, som jeg har spicet op med forskellige krydderier. Jeg spiser dog ikke vegansk, så jeg har tilføjet en “swirl” af skyr, men det kan sagtens udelades eller erstattes af en vegansk yoghurt. Ju er det vist tid til en opskrift!

Opskrift på græskar smoothiebowl, 1 person:
1 frossen banan*
200 g. bagt hokkaidogræskar**
1 dl. plantemælk (din foretrukne slags)
1 tsk. ingefær (jeg brugte stødt, men for ekstra ingefærboost, kan man med fordel bruge frisk)
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. vaniljepulver
et lille nip allehånde
1 spsk. citronsaft
evt. vand til at justere konsistensen
valgfrie toppings! Jeg foreslår: Skyr (eller et vegansk alternativ), græskarkernesmør, græskarkerner og kokosflager

*Sørg for at bananen har ligget i fryseren et par timer – helst natten over. Jeg foreslår at skære en godt moden banan i skiver og fryse den ned i en pose, aftenen før man vil lave smoothiebowlen.

**Halver et hokkaidogræskar, fjern kernerne og skær det i skiver. Vend evt. i lidt olie (men det kan sagtens udelades) og bag ved 180 grader i 20-30 min til græskaret er mørt. Opbevar det herefter på køl til forskellige opskrifter.

  1. Smid det hele i en blender, og blend til en jævn, cremet konsistens.
  2. Juster konsistensen med vand. Hvis du vil spise den med ske, skal du være meget varsom med hvor meget vand du tilføjer. Hvis du vil drikke den med sugerør, tilføjer du bare mere vand.
  3. Pynt med din yndlingstopping og nyd!

fullsizeoutput_8566

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Off to Berlin!