Sunday Pastels

Granola med Chokolade

image

Jeg elsker hjemmelavet granola, og sørger for at vi altid har noget på lager til min skyr. Som oftest bliver det bare lavet på slump, men denne portion blev så lækker, at jeg næsten synes det ville være synd ikke at dele den. I kan lave den præcis som jeg gjorde (og få en virkelig god granola!), men I kan jo også customize den alt efter hvad I har på lager af nødder og frø, og altså blot bruge denne som guideline. Og så må I da gerne dele ud af jeres bedste granolaopskrifter, så jeg kan prøve noget nyt, når denne er spist op.

Opskrift til en stor bradepande granola med chokolade:
400 g. grovvalsede havregryn
100 g. græskarkerner
100 g. mandler
100 g. hasselnødder
100 g. kokosmel
et nip salt
1 tsk. vaniljepulver
100 g. kokosolie (eller smør)
100 g. sirup (eller honning)
1 dl. vand
100 g. mørk chokolade
50 g. kakaonibs
20 g. chiafrø

  1. Hak hasselnødder og mandler groft, og bland dem med havregryn, græskarkerner og kokosmel.
  2. Smelt kokosolie/smør, sirup/honning og vand sammen i en lille gryde.
  3. Tilsæt salt og vanilje, og hæld det i de tørre ingredienser. Bland det hele godt rundt.
  4. Fordel blandingen på en bageplade og bag det ca. 40-50 minutter ved 160 grader til det er gyldent. Rør i det ca. hvert tiende minut.
  5. Hak chokoladen og drys den over den varme granola sammen med chiafrø og kakaonibs.
  6. Når chokoladen er smeltet lidt, kan det vendes let rundt.
  7. Lad så granolaen køle helt, inden den opbevares i en lukket beholder.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday Pastels