Træningstanker: Crossfit vs. Yoga

Grøn Morgenskål / Greenie

IMG_7375

Den her grønne morgenskål nød jeg efter morgenens løbetur og pilates. Meget apropos morgenens indlæg om at vælge motion, der giver mig overskud og sænker mit stressniveau, var det nemlig en rolig tur i løbeskoene og en omgang pilates i fitness, der var på programmet i morges. Løbeturen var liiiidt mere rolig, end jeg kunne ønske mig, og jeg måtte for første gang, i flere år (tror jeg), indlægge gå-pauser. Jeg er nemlig den heldige vinder af et (måske) trykket ribben efter et styrt på segboard sidste onsdag. Det gør altså ret ondt, kan jeg informere jer om.

IMG_7372

Men morgenskålen. Dén var god! Det er vel egentlig det, der også kaldes en “greeniebowl”. Altså en grøn smoothie af grøntsager og frugt, der er så tyk og cremet i konsistensen at den spises med ske af en skål med knas, drys og frugt på toppen. Det smager så dejligt og mætter på en rar måde. Derudover booster det også sundhedskontoen, når man starter dagen med at spise frugt og grønt i forklædning, blandet med forskellige superfoods. En skål som denne er fyldt med nærende, sunde sager, der giver kroppen en masse godt at arbejde med. Avokado, spinat, banan, havregryn, mandelmælk, chiafrø, hampefrø – det lyder meget godt, gør det ikke? Jeg har også tilsat lidt mango, citron og mynte, for at give greenien en dejlig smag.

Man kan ikke andet end at blive glad, når man spiser denne skål. Både fordi det smager fortrinligt, og fordi man kan “pudse glorien” lidt, ved visheden om at man har startet dagen med grøntsager og gode sager til kroppen!

IMG_7373

Opskrift på grøn morgenskål, “greeniebowl”, til én person:
en håndfuld frossen spinat (2-3 klumper)
1/4 avokado
1/4 banan
5 cm. agurk
en lille håndfuld mangotern
2 spsk. havregryn
1 tsk. chiafrø
1 tsk. hampefrø
1 tsk. akaciehonning / agaviesirup
1 tsk. citronsaft
5-10 mynteblade
1/2 – 1 dl. mandelmælk (eller anden mælk/væske)
Topping: banan, mango, granola, frysetørret hindbær (eller alt muligt andet)

  1. Smid det hele i en blender. Start med 1/2 dl. mandelmælk
  2. Blend det hele til en cremet, ensartet konsistens. Måske skal der tilføjes mere væske, for at få blenderen til at tage fat, men pas på med at tilføje for meget, hvis du gerne vil have den tykke, cremede greenie, der kan spises med ske.
  3. Smag greenien til (mere citron? Mere sødning?) og juster evt. konsistensen med væske.
  4. Hæld greenien i en skål, put topping på og spis den med en ske. Husk kaffe og et stort glas vand!

TIP: Ved at tilføje mere væske, kan du få en almindelig greenie, der kan drikkes med sugerør.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningstanker: Crossfit vs. Yoga