Efterårsgåtur

Grøntsagstærte

Den her grøntsagstærte er så simpel, som det overhovedet kan blive. Virkelig. Jeg lyver ikke når jeg siger, at det her kan alle lave. At den så samtidig er en af de allerbedste tærter (og hverdagsretter generelt) jeg kender til, gør det jo bare endnu bedre.

Tærten består i al sin enkelhed blot af en tærtebund, grøntsager og æg (+ lidt salt). Bum. That’s it! Man kan, hvis man har lyst, drysse ost på toppen, men det er ikke et must.

Hvad der derimod næsten må ses som et must, er den fetadip, vi spiste til. Jeg siger jer: Den er god og helt perfekt til tærten!

Retten kan holdes helt vegetarisk, og selv hjemme hos os, hvor der ellers er overvægt af kødspisere, har det faktisk fungeret fint. Men hvis man virkelig ikke kan forestille sig et aftensmåltid uden kød, kan kylling i strimler anbefales som supplement. Ellers er en simpel grøn salat eller gnavegrønt også ganske fint “selskab” til tærten. Plus fetadip – selvfølgelig!

Må hellere stoppe med at plapre om tærte og fetadip, og i stedet give jer en opskrift, ikke?

Opskrift på 1 grøntsagstærte:
1 tærtebund (køb den færdig eller lav den selv efter din yndlingsopskrift. Vi bruger en grov færdigversion, da den smager godt og sparer os for lidt besvær)
1/2 brocolihoved
3 peberfrugter (en rød, en gul og en orange)
1 porre
3-400 g. revede gulerødder
5 æg
1 tsk. salt
2 store tomater (kan udelades)
en håndfuld revet ost (kan udelades)

  1. Lav tærtebunden og put den i et smurt tærtefad.
  2. Forbag den ved 180 grader i ca. 10 min.
  3. Skær broccoli, peberfrugt og porre i små tern, og skræl og riv gulerødderne.
  4. Pisk æggene sammen med en gaffel i en stor skål og tilsæt salt.
  5. Put grøntsagerne ned til æggene, og rør rundt til æggemassen er fordelt på alle grøntsagerne.
  6. Hæld grøntsagsblandingen ned i den forbagte tærtebund, fordel det jævnt og tryk det godt sammen med bagsiden af en ske.
  7. Skær tomaterne i skiver, fordel dem på toppen og drys ost over (dette trin kan udelades)
  8. Bag tærten 40-50 min ved 180 grader, til den er helt sat og fast.
  9. Lad den hvile ca. 10 min inden den serveres med fetadippen (opskrift nedenfor) og evt. kylling, hvis du ikke er helt fortrolig med idéen om et vegetarmåltid.

Opskrift på fetadip:

100 g. feta
100 g. græsk yoghurt
evt. 1-2 spsk. mælk
lidt friskkværnet peber
(evt. smagsgivere som frisk basilikum, frisk mynte, citron(skal), paprika, chili osv.)
  1. Rør feta og græsk yoghurt godt sammen til en ensartet masse.
  2. Juster evt. konsistensen med lidt mælk.
  3. Smag til med lidt friskkværnet peber og server til grøntsagstærten (eller alt muligt andet)
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsgåtur