Ønskeliste for December Måned

Gulerodskage

IMG_3938 IMG_3939

Dét her, det er verdens bedste gulerodskage! Jeg siger det bare. I kan jo bage den, og se om i er enige. Men i min optik, er den helt perfekt, og alt det en gulerodskage skal være. Den er super simpel og lige til, kræver intet særligt udstyr eller underlige ingredienser, er hurtig at bikse sammen, smager afsindig godt og har en lækker, svampet konsistens. Alle i min familie var vilde med den, da jeg bagte den til eftermiddagskaffen i sidste weekend.

Cream-cheese frostingen er liiidt mere besværlig at have med at gøre. Mit første forsøg endte i hvert fald i skraldespanden… Men jeg tror, jeg har knækket koden, og taget en for holdet her, så jeg nu kan give jer en opskrift, der helst ikke skulle fejle. For helt ærligt; så skal der altså frosting til en kage som denne. Det er uden tvivl prikken over i’et, der gør denne kage u i m o d s t å e l i g

Og med appelsinskallen og den let krydrede smag fra kanel, er det også den oplagte december-fredags-kage.

God weekend, og god bagelyst!

Opskrift på gulerodskage, ca. 28 cm. springform:
300 g. brun farin
2 dl. olie, smagsneutral (fx. rapsolie)
4 æg
275 g. hvedemel
0,5 tsk. salt
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. revet appelsinskal, øko
375 g. revet gulerod (ca. 4 mellemstore gulerødder)
cream cheese frosting:
200 g. flødeost, stuetemperatur (fx. philadelphia)
120 g. smør, stuetemperatur
180 g. flormelis
1/2 tsk. vaniljepulver
1 tsk. revet appelsinskal, øko

  1. Pisk brun farin og olie let sammen med et piskeris.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk til en ensartet, let luftig masse.
  3. Bland hvedemel, salt, natron, kanel og appelsinskal, og vend det i.
  4. Skræl og riv gulerødderne, og vend dem i.
  5. Hæld dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden, og bag den ved 180 grader i ca. 40 min. til den er gennembagt og lysebrun.
  6. Lad kagen køle helt af, før du laver frostingen.
  7. Pisk det bløde smør og flødeost lyst og luftigt.
  8. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk til du får en tyk, luftig frosting.
  9. Bland vaniljepulver og appelsinskal i.
  10. Del kagen i to og smør den ene halvdel af frostingen imellem de to lag, og den anden halvdel på toppen, eller fordel blot det hele på toppen – evt. ned ad siderne. Det er en smagssag.
  11. Server kagen med det samme, eller sæt den køligt til servering.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ønskeliste for December Måned