Efterårsferie

Himmerigs Mundfulde

Hov! Jeg er gået så meget i ferie-mode, at jeg helt havde glemt fredagskagen! Det er næsten for dårligt, eftersom det kun er en uge siden, at vi startede den tradition op. Så jeg kan vist lige nå det. At give jer opskriften på en fredagskage her på faldrebet. Og hvis I synes det er lidt for sent til bagning nu, kan I jo udskyde fredagsbagningen til lørdagsbagning, og så kalde det en lørdagskage.
Fredagskagen (eller lørdagskagen) i denne omgang er himmerigs mundfulde. Jo, det hedder de rent faktisk, og de smager også så englene synger. Eller, det ved jeg ikke om de gør, men godt det smager de! Sådan virkelig, virkelig godt. Så godt, at det er svært at nøjes med én.
Et tip: Bag dem som minimuffins – så kan du med god samvittighed spise flere!
Himmerigs mundfuldene er altid et hit herhjemme, og en af de der opskrifter, der har været i familien altid. Jeg ved faktisk ikke, hvem der startede dem, men jeg har søde minder om mine bedsteforældres campingvogn, et vakkelvornt campingbord, solstråler og små bidder af himmeriget.
Måske de også kan blive en favorit hos jer?
De er søde og chewy, med sprøde kanter og knas fra makroner, nødder og chokolade. Og så kan de serveres lune fra ovnen, ved stuetemperatur, kølige efter et par timer på køl, eller næsten frosne, efter en tur i fryseren. Det er altså smart! I kan jo bage en portion, og se hvordan i foretrækker dem.
Opskrift på (mange) himmerigs mundfulde
6 æg
450 g. sukker
250 g. mel
250 g. knuste makroner
250 g. smeltet, afkølet margarine
100 g. hakket chokolade
100 g. hakkede mandler
  1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  2. Vend de øvrige ingredienser i æggesnapsen.
  3. Fyld dejen i muffinforme (fyld dem næsten til kanten) og bag dem 8-12 min for minimuffins og 12-18 min for almindelige muffins. De skal være lysebrune, men endelig ikke for tørre.
  4. Server dem lune eller smid dem på køl eller i fryseren.
TIP: De kan serveres nærmest direkte fra fryseren, så det kan anbefales at lave hele denne store portion, og så bare ligge dem i fryseren i mindre portioner. Så har du altid til at byde uventede gæster.

TIP 2: Faktisk så kan jeg allerbedst lide dem, hvis de bliver bagt liiiige lidt i underkanten, lagt i fryseren til de er helt kolde og frosne, og så serveres (næsten) direkte herfra. Det kan virkelig anbefales!

   

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsferie