InstaMoments #73

Hjemmelavet Pasta // Ravioli med Figen & Parmaskinke

img_9159

Figen og parmaskinke er et match made in food-heaven. Den salte skinke og de søde figner går så godt i spænd, og gør sig virkelig godt sammen i fx. salater, på brød til frokost, på tortillapizzaer og nu også i pastaform. Jeg har nemlig lavet ravioli med fyld af parmaskinke og friske figner – og de blev SÅ gode! Det lyder måske lidt underligt, sådan at bruge frugt som fyld i raviolier, men jeg siger jeg: Det er G.O.D.T! Prøv det før i afskriver det helt.

Frisk pasta kræver lidt tid i køkkenet. Det er på ingen måde svært, men at samle de små raviolier tager lidt tid. Det er altså ikke middagen, du lige bikser sammen en onsdag aften kl. 18:37, men på en weekenddag, hvor du gerne vil forkæle dig selv og én, du holder af, der er hjemmelavet pasta (lavet med kærlighed) det helt rigtige at servere.

img_9161

Og lov mig så lige, at I laver det klarede smør med rosmarin til. Det fuldender oplevelsen, og ingen har altså nogensinde taget skade af lidt smør.

Jeg vil forresten anbefale jer, at I gemmer eventuelle rester. For om et par dage deler jeg en opskrift på en luksus pastasalat, hvor raviolierne anvendes, med jer.

Opskrift på hjemmelavet ravioli med figen & parmaskinke til 1-2 personer:
50 g. durummel
50 g. hvedemel (gerne en, der er god til pasta – fx. Tipo 00)
1 tsk. salt
1 æg
1 spsk. olivenolie
fyld:
1 frisk figen
2 skiver parmaskinke
friskkværnet peber
klaret smør med rosmarin:
20-30 g. smør
1 kvist rosmarin
evt. lidt chiliflager til servering

  1. Bland durummel, hvedemel og salt sammen.
  2. Slå ægget ud ned i melet og tilsæt olivenolien.
  3. Ælt dejen (længe) til en helt glat og smidig dej.
  4. Pak dejen grundigt i film og læg den på køl i en times tid.
  5. Forbered fyldet: Hak figen og parmaskinke helt fint og krydr det med friskkværnet peber.
  6. Når dejen har hvilet skal den rulles HELT tyndt ud – så tyndt, som det kan lade sig gøre uden at den sprækker. Drys durummel på bordet og brug en kagerulle, eller brug en pastamaskine.
  7. Stik cirkler ud med en lille udstikker (min var ca. 5 cm i diameter)
  8. Læg cirklerne sammen to og to med en smule af fyldet imellem, og klem kanterne sammen med en gaffel for at lukke dem grundigt.
  9. Lad raviolierne hvile/tørre på bordet i ca. 10 minutter.
  10. Lav imens det klarede smør: Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt rosmarin. Lad det varme lige så stille til der danner sig hvidt bundfald og der dufter af rosmarin
  11. Kog raviolierne i en stor gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter, alt efter pastaens tykkelse, til de er al dente – altså kogt, men stadig med lidt bid.
  12. Dræn raviolierne og server dem varme i dybe tallerkener. Ved servering hældes der en skefuld af det klarede smør (altså uden det hvide bundfald) over raviolierne og der drysses evt. med lidt chiliflager

TIP: Skift fyldet ud med noget andet for en anden slags ravioli, der falder i din smag! Det kunne fx. være spinat/ricotta, mozarella/soltørrede tomater/basilikum, forskellige slags ost eller noget helt andet

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

InstaMoments #73