Fødselsdagsglimt

Hurtige Hørfrøboller

IMG_5329

Bollerne her tog ingen tid at røre sammen (og helt uden at have hænderne i dejen!), men de var faktisk ret tæt på at være nogle af de bedste boller, jeg har bagt. Super svampede og med masser af lufthuller, og med sprød skorpe. Jeg er ret vild med at putte hørfrø i bollerne, da jeg synes det giver en dejlig smag, og sammen med chiafrøene en smuleknas.

Der er to muligheder i forhold til hævningen. Enten kan de hæve en times tid ved stuetemperatur som jeg gjorde. Eller også kan de hæve natten over i køleskabet, så du kan forkæle dig selv eller nogen du holder af med nybagte, lune morgenboller. Og så lov mig at spise dem med ost, smør og marmelade. Så er de allerbedst!

Lav bare en ordentlig portion og smæk dem i fryseren i mindre portioner. Så kan de tøes op, når der er behov for det. Det er sådan vi plejer at gøre, så vi altid har en 4-5 boller i brødskuffen til eftermiddagsmad og Malthes morgenmad.

Opskrift på ca. 50 boller
1 pakke gær
1 spsk. salt
1 spsk. honning
1 L lunkent vand
2-3 dl. A38
2 dl. hørfrø
1/2 dl. chiafrø
4 dl. grahamsmel
4 dl. ølandshvede
alm. hvedemel

  1. Smuldr gæren i en stor skål, og lad den “smelte” sammen med salt og honning, til det er helt opløst.
  2. Tilsæt lunkent vand og A38 og rør det sammen.
  3. Rør hørfrø, chiafrø, grahamsmel og ølandshvede i.
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen til du har en klistret dej, som du næsten ikke kan røre i længere.
  5. Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve 1-1,5 time ved stuetemperatur (eller over natten i køleskabet.
  6. Varm ovnen op til 250 grader med bagepladen i.
  7. Sæt boller af på bagepapir ved hjælp af to skeer.
  8. Træk bagepapiret over på den varme bageplade når ovnen er helt varm, og sæt bollerne i ovnen.
  9. Lad bollerne bage 1 minut ved 250 grader, og skru så ned til 230 grader.
  10. Bag dem ca. 15 minutter til de er let gyldne og lyder hule, når man banker dem i bunden.
  11. Lad dem køle af på en rist, inden de serveres eller pakkes i poser.
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsglimt