Campingminder

Indisk Dahl

IMG_5332

Min mor rejste et halvt år med rygsæk i Indien, da hun var ung. Det er en rejse, jeg har hørt mange historier fra, og som har givet min mor nogle helt særlige oplevelser og erfaringer. Med sig hjem fra indien fik hun blandt andet en kærlighed for indisk mad. Men af en eller anden grund, er det ikke noget vi har praktiseret at lave selv. Vi har ind i mellem fået indisk take away eller noget af det der tikka masala, hvor saucen er færdig, men jeg mindes ikke at vi har lavet noget helt fra bunden.

Men her den anden dag tog vi os sammen og fik endelig lavet en omgang dahl. Og jeg fatter ikke, at vi ikke har gjort det noget før! For det smagte helt fantastisk. Autentisk, krydret, varmt og rundt.

For en gangs skyld fulgte vi en opskrift til punkt og prikke (denne fra Valdemarsro) og serverede dahlen med raita, naanbrød, basmatiris, feldsalat samt hakkede cashew- og pistacienødder. Tror snart det skal på menuen igen!

Hvis man er ude på at spare lidt er dahl også en fantastisk billig ret, der rækker langt. Den er slet heller ikke besværlig eller langsommelig at lave. Og så er den ganske sund, og både vegeatrisk og vegansk!

Opskrift på indisk dahl med raita til 5 personer:
4 fed hvidløg
2 spsk. frisk ingefær
2 spsk. olivenolie
3 tsk. karry
1 spsk. stødt spidskommen
1/2 spsk. stødt koriander
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. chiliflager
5-6 dl. grøntsagsboullion
200 g. røde linser
2 dåser hakkede tomater
salt og peber
Raita
2 dl. yoghurt naturel / creme fraiche (brug et vegansk erstatningsprodukt som sojayoghurt, hvis du også vil have en vegansk raita)
1/2 groftrevet agurk
1/2 tsk. spidskommen
salt og peber
Tilbehør: basmatiris, naanbrød, hakkede pistacie- og/eller cashewnødder, feldsalat og evt. en frisk krydderurt som koriander

  1. Hak hvidløg fint og riv ingefæren.
  2. Varm olivenolien op i en stor gryde, og svits hvidløg og ingefær i ca. 1 minut.
  3. Put så krydderierne i, og lad dem riste i ca. 1 minut under omrøring, de de dufter kraftigt.
  4. Skyl linserne i en sigte, og kom dem i gryden med grøntsagsboullion og hakkede tomater.
  5. Lad det simre under låg i ca. 45 minutter. Rør i det ind i mellem.
  6. Smag til med salt og peber (konsistensen kan justeres med lidt vand)
  7. Rør ingredienserne til raitaen sammen og smag den til.
  8. Server dahlen rygende varm i skåle eller dybe tallerkener med lidt ris under, raita, nødder og salat/krydderurt på toppen og naanbrød til at dyppe i.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Campingminder