Gymnasiestart

Iskaffe (med sjove isterninger) og Gymnasiesnak

Første dag på VG er overstået. Jeg overlevede. Det havde jeg nok også forventet, men alligevel. Dagen forløb stille og roligt, og det var (heldigvis) ikke så voldsomt og overvældende, som jeg havde frygtet. Faktisk var jeg så heldig, at der var et par kendte ansigter mellem mine klassekammerater, hvilket var ret rart.

Tror på en eller anden måde ikke rigtig det er gået op for mig, at det virkelig var starten på tre års gymnasiegang. At det er med de mennesker og på det sted, at jeg skal være de næste tre år. Det virker helt uvirkeligt, og jeg sidder lidt med en “er det virkelig det?”-følelse.

Starten var også bare så anderledes end på efterskolen. Der var der kun fokus på det sociale, og det hele handlede om at lære hinandens navne og personer at kende. I dag har der været én navnerunde. Det er det. Det har heller ikke været hårdt og udfordrende rent fagligt, det har bare været mere… skoleagtigt… Det der sammenhold og den åbenhed, der var på efterskolen, oplevede jeg ikke. Hvad jeg synes om det, ved jeg ikke rigtig. Håber da jeg lærer mine klassekammeraters navne at kende. Og dem at kende. Ellers bliver det tre lange år. Og jeg ved godt at gymnasie og efterskole ikke kan sammenlignes, men det er svært at lade være.

Det kan godt være, jeg bare lige skal have tid til at sluge den, finde ind i nye rutiner og forene mig med en ny hverdag. Men jeg må også være ærlig og indrømme, at jeg ikke er nået til et punkt endnu, hvor jeg glæder mig. Jeg har stadig rigtig svært ved at se mig selv som gym-elev.

Nå, nok snak om gym. Dette indlæg skal nemlig også handle om noget andet: Iskaffe! Og med fancy-pancy isterninger, som jeg har lavet med min nye isterningbakke fra GadgetCity. Den er endnu ikke kommet på webshoppen, men jeg har været så heldig at få lov til at teste den. Og den er altså ret sjov, og jeg tror den bliver et hit herhjemme! Forestil jer lige blå isterninger til en børnefødselsdag? Det tror jeg mine brødre ville synes var sjovt!

Men for denne omgang har jeg lavet kaffeisterninger. Et ret smart trick, jeg har lært på mit arbejde, som gør det muligt at få iskaffe, uden at den bliver vandet og tynd i smagen. Det er nemlig det værste ved iskaffe: Når isterningerne smelter og man sidder tilbage med noget lunkent, tyndt sjap. Kaffeisterninger er jeres redning, og her har i min alleryndlings opskrift på et glas iskaffe, der er helt perfekt i (sen)sommervarmen! Jeg drak et glas, da jeg kom hjem fra gym, og trængte til bare at sidde og reflektere lidt over dagen, der var gået, og samtidig bare koble helt fra og give mit hoved en pause.

God tirsdag og iskaffe-lavning! (lav isterningerne nu, hvis du vil have iskaffe imorgen!)

Opskrift til 1 almindeligt glas / 1 person:
1/2 dl. kogende vand
1-2 tsk. instant kaffe
1 tsk. sirup
1/2 dl. koldt vand
1 dl. kold mælk
4-5 kaffeisterninger (se note nedenunder)

  1. Opløs instantkaffe og sirup i det kogende vand.
  2. Hvis du har en mælkeskummer, og gerne vil have skum på din iskaffe, så skum din mælk lidt – uden at varme den. Hvis ikke, så springer du bare videre til næste trin.
  3. Hæld det kolde vand i kaffen.
  4. Hæld mælken i kaffen.
  5. Tilsæt isterningerne, og drik med det samme.
Note: Kaffeisterningerne laver du blot ved at hælde kold kaffe i din isterningbakke, i stedet for vand, og lader det fryse natten over.
Dette indlæg er sponsoreret og skrevet i samarbejde med GadgetCity

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gymnasiestart