Små Ting

Jordbær & Rabarber Snack

image

Sådan et glas her smager sødt af sommer. Det er helt simpelt og enkelt, og så lækkert som et sødt indslag på morgen- eller brunchbordet, til eftermiddagssnack eller dessert.

Det er i al sin enkelthed ovnbagte rabarber blandet med friske, danske jordbær og en smule mynte, toppet med en klat skyr og granola. Hvis man har ovnbagte rabarber stående i køleskabet tager det dermed ingen tid, at smække sådan et glas her sammen og jeg lover jer, at man bliver glad af det!

Herunder følger der guide til både de ovnbagte rabarber (der kan laves uden almindeligt sukker, hvis man vil), som jeg vil anbefale at lave en portion af med det samme, og guide til hvordan i så tryller sådan et glas jordbær/rabarberlykke frem på nul komma fem!

God solskinstirsdag! Jeg tager til min første mundtlige årsprøve. Wish me luck!

image

Ovnbagte rabarber: Skyl og tør rabarber. Skær dem i skiver på ca. 1 cm og læg dem i et fad. Drys med sukker, honning/sirup eller dit foretrukne sødemidel. Jeg kan anbefale sukringold og agavesirup. Tilsæt evt. også lidt vaniljepulver eller en tom vaniljestang. Bag rabarberne ved 200 grader i 20-30 minutter til de er møre. Put dem i et lukket glas, og opbevar dem på køl.

Jordbær & rabarber snack: Bland lige dele af de ovnbagte rabarber og danske jordbær, der er skåret i mindre stykker. Tilsæt evt. lidt friskhakket mynte. Put i et glas, top med lidt skyr/græsk yoghurt/creme fraiche og lidt granola. Hvis man vil avancere yderligere kan der laves flere lag, så det bliver en trifli (evt. med makroner) og hvis man vil servere det som dessert, kunne en skefuld vaniljeis også være lækkert til. Og måske et stykke brownie?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting