Ønskelisten 2015 vol. IV

Julebiscotti

IMG_3981

Da jeg var yngre, forstod jeg ikke rigtig konceptet med biscotti. De der tørre småkager, der blev serveret til kaffen. Men nu, hvor jeg selv er blevet kaffedrikker, er der pludselig en mening med galskaben. For sådan en biscotti er slet ikke så ringe endda! Særligt den hjemmebagte slags, med masser af smag og knas, er jeg ret stor fan af.

Nu hvor det er jul, har jeg tilsat julesmag i form af appelsin, mandler, tranebær og kanel, der bestemt ikke gør oplevelsen ringere. Tror faktisk, de har sneget sig op på min favoritliste over julebag! Og så er opskriften så simpel, at der næsten ikke er noget, der kan gå galt.

Opskrift på julebiscotti, 20-25 stk.:
125 g. mel
100 g. flormelis
1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. kanel
1/4 tsk. vaniljepulver
et nip salt
1 æg
40 g. hvid chokolade
30 g. mandler
20 g. tørrede tranebær
1 tsk. revet appelsinskal fra en øko-appelsin

  1. Bland alle de tørre ingredienser, og saml dejen med ægget.
  2. Hak chokoladen groft, og bland den i dejen sammen med hele mandler, tørrede tranebær og revet appelsinskal.
  3. Rul dejen til en pølse på et meldrysset bord, læg den på en bageplade med bagepapir og tryk den let flad, så den får den rette facon.
  4. Bag den ca. 15 min. ved 180 grader til den er gylden.
  5. Lad den køle 5-10 min. på en rist, og skær den så i skiver på ca. 1 cm. med en savtakket kniv.
  6. Placer skiverne på bageplader igen, og bag dem yderligere 10-15 min. til de er sprøde og gyldne.
  7. Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en lukket dåse, hvor de fint kan holde sig gode i et stykke tid.
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ønskelisten 2015 vol. IV