Glædelig Jul

Julegrød // Havregrød ala Risalamande

fullsizeoutput_881f

Har du en rest kirsebærsauce fra juleaften? Så vil jeg anbefale at lave denne julegrød – en “risalamande”-havregrød – til morgenmad (eller hvilket som helst andet måltid)! For den smager afsindig godt – julet, krydret og sødt – og konsistenserne er både sprøde og cremede. En ret perfekt portion havregrød, hvis I spørger mig. Kombinationen af en vaniljesød og blød havregrød med sød, lun kirsebærsauce, bitter mørk chokolade, cremet mandelsmør og knasende, ristede mandler er fantastisk!

fullsizeoutput_8827

Jeg kan virkelig (som i virkelig, virkelig, virkelig) godt lide kirsebærsauce. Faktisk har jeg aldrig været den store fan af risalamande, men har troligt spist det for at få noget af kirsebærsaucen. Risalamanden er vokset på mig, men det er stadig kirsebærsaucen, der virkelig gør det for mig. Derfor fik jeg tiltusket mig resterne juleaften, og har således nydt kirsebærsauce på både vafler, grød og skyr. Også på chiagrød, overnight oats og pandekager, tænker jeg, at den vil gøre det fortrinligt.

Hvad I bruger jeres overskydende kirsebærsauce til, er selvfølgelig op til jer, men jeg anbefaler virkelig denne grød! Den kan forlænge julestemningen liiiige lidt endnu, og helt sikkert give glade maver og store smil hos hvem I end serverer den for!

fullsizeoutput_8828

Opskrift på julegrød: Havregrød ala risalamande, 1 person:
1 dl. grovvalsede havregryn
1 dl. mandelmælk
1 dl. vand
1 tsk. (hjemmelavet) vaniljesukker*
et nip vaniljepulver
et nip salt
Topping:
2 spsk. kirsebærsauce, lunet
1 spsk. (hjemmelavet) mandelsmør
ristede mandler**, hakket
mørk chokolade, hakket

  1. Put alle ingredienserne til grøden i en gryde og giv det et opkog.
  2. Lad det småsimre, mens der jævnligt røres, til det har den rette konsistens.
  3. Lun imens kirsebærsaucen (i mikroovnen eller i en lille gryde) og hak ristede mandler og mørk chokolade.
  4. Hæld den færdige grød i en skål og top med kirsebærsauce, mandelsmør, mandler og chokolade.
  5. Enjoy!

* Hjemmelavet vaniljesukker kan nemt laves ved at opbevare brugte vaniljestænger i et lille glas med rørsukker. På den måde får sukkeret den lækreste vaniljearoma fra de tomme vaniljestænger.

** Put mandler i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter til de er let gyldne og duftende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig Jul